Kvůli vládnímu nařízení mu zavřeli snad všechny jeho restaurace, on ale i tak vaří dál. Asi nejznámější český kuchař Zdeněk Pohlreich (62) momentálně přijde o velké výdělky, ale očividně si z toho nedělá těžkou hlavu a umí se situaci přizpůsobit.
Aby svůj personál mohl dál zaměstnávat, vaří dál. Do jeho podniku hosté nesmí, tak si je našel jinde. Rozhodl se své pracovní volno využít efektivně a začal vařit jídla pro hasiče, příslušníky záchranné služby a také pro policii.
Chce si udělat dobré jméno?
Denně je to zhruba pět set porcí a za jídla ani za dovoz nechce Pohlreich ani halíř. Podle něj je to to nejmenší, co může udělat pro lidi, kteří dennodenně riskují životy.
Většina lidí ho za jeho rozhodnutí obdivuje a někteří se jím dokonce inspirovali a chtějí se k němu přidat, aby i oni pomohli těm, kteří to v současné době nejvíce potřebují.
Zdeňka samozřejmě nárůst jeho popularity těší a možná to byl i jeden z jeho hlavních záměrů. Nelze mu sice upřít to, že momentálně dělá dobrou věc, dost možná ale chtěl zabít dvě mouchy jednou ranou.
Chystá půdu pro nový pořad?
Nyní totiž rázem všichni zapomněli na to, jak Pohlreicha nedávno kritizovali kvůli jeho novému pořadu Superšéf. Podle většiny sledujících to byl jeden velký propadák.
Jak to ale teď vypadá, ty časy už jsou dávno pryč. Naopak všichni ho nyní za jeho činy vyloženě vynášejí do nebes.
A už teď je nad slunce jasné, že se to časem podepíše i na sledovanosti jeho kulinářských pořadů. A jistě už má i nápad na nový projekt, který bude chtít realizovat.