Pomáhá proti kašli i hemeroidům

Ořešák má mezi léčivými rostliny odpradávna své stálé místo. Abyste i vy poznali jeho pozitivní vliv na zdraví, můžete vyzkoušet třeba sedací koupel proti hemoroidům.

• Tu si připravíte tak, že hrst ořešákových listů zalijete 2 l vroucí vody a necháte půl hodiny louhovat.

• Poté scedíte a přelijete do větší nádoby či dětské vaničky k teplé vodě. Sedací koupel proti hemoroidům by měla trvat 10 minut a provádět byste ji měli alespoň po dobu jednoho týdne jedenkrát denně. Uvidíte, že výsledky se brzy dostaví. Anebo můžete vyzkoušet skořápkový odvar na kašel.

• Na výrobu chutné ořechové medicíny na suchý i vlhký kašel si nasbírejte 12 skořápek z vlašských ořechů a připravte si 500 ml vody. Ořechy rozlouskněte a skořápky omyjte.

Skořápky namočte do vody a nechte 12 hodin louhovat. Poté vodu i se skořápkami přiveďte k varu a povařte asi 5 minut. Sceďte a můžete popíjet. Odvar pijte vlažný několikrát denně. Účinkuje brzy, většinou už od druhého dne po požití.

• Tinktura z pupenů ořešáku královského: 150 gramů pupenů ořešáku královského nasekejte keramickým nožem, nasypejte do uzavíratelné sklenice a zalijte alkoholem (slivovice nebo vodka). Láhev postavte do tepla do stínu a nechte pupeny macerovat po dobu 1 až 2 měsíců. Občas protřepejte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden