Moje sladké tajemství

Pomalu pečená dýňová kachní stehna

Suroviny:


  • 2 kachní stehna

  • 1 lžíce sádla

  • ½ dýně

  • 2 pomeranče

  • 1 lžíce balsamica

  • 1 lžíce medu

  • 1 snítka rozmarýnu

  • pomerančový likér

  • sůl a pepř


Postup:

Stehna osolíme a opepříme. Pekáček vymažeme sádlem a vložíme do něj pokrájenou dýni na středně velké kousky, které též osolíme. Trochu teplé vody smícháme s medem a octem, stehna položíme na dýni a přelijeme zálivkou.

Přidáme rozmarýn a pečeme přikryté ve vyhřáté troubě na 160 °C 45 minut. Poté přidáme pokrájené pomeranče a přelijeme pomerančovým likérem. Pečeme dalších 15 minut.

Na posledních 15 minut pekáček odkryjeme, aby kachna „došla“. Podáváme s knedlíky, se zelím či pečenými bramborami.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden