Moje chvilka pohody
Pomalu pečená hovězí žebírka
Pomalu pečená hovězí žebírka

S podzimem nastává čas, kdy už nebudeme vyhledávat studené a lehké pokrmy, ale začneme chtít něco, co nás pořádně zahřeje. A právě proto přichází Spak s receptem na pečená žebírka – jakmile ochutnáte pomalu pečené masíčko, už nebude chtít jiné.

Jestli je na nadcházející zimní období nějaký trend v oblasti přípravy pokrmů, pak je to jistě tzv. slow cooking. Pomalé vaření šetří náš čas, protože od momentu, kdy jídlo vložíme do trouby, se o něj nemusíme vůbec starat. Kromě toho je to zdravější alternativa našich oblíbených jídel – zachovají se živiny a vaříme absolutně bez přidaného tuku. Základem jsou ale vždy kvalitní suroviny, na které je důležité myslet již při nákupu.
Pomalu pečená hovězí žebírka
Na 6 porcí potřebujeme:

2 x 1,5 kg krátkých hovězích žeber
mořskou sůl
pepř
rozmarýn
olivový olej

BBQ omáčka

180 ml Gourmet Ketchupu jemného
150 ml piva tmavého typu
4 lžíce worcester omáčky
4 lžíce červeného vinného octa
1 lžička hořčice SPAK
4 lžičky medu

Postup:
Hovězí žebra si odblaníme, osolíme kvalitní mořskou solí a opepříme. Lehce je pokapeme olivovým olejem a následně všechny ingredience vmasírujeme do masa. Dáme do pekáčku a celé to pečlivě zabalíme do alobalu. Do předehřáté trouby na 100 °C vložíme žebírka, která pomalu pečeme po dobu 7 až 8 hodin. Po této době pekáček vyndáme z trouby, žebírka dáme odpočinout na talíř a z výpeku si připravíme omáčku. Přidáme do něj jemný Gourmet Ketchup, tmavé pivo, worcester, vinný ocet, med a hořčici SPAK. Ingredience spolu svaříme, až dostaneme krásně hustou omáčku o konzistenci sirupu. Omáčkou poté důkladně potřeme žebírka, přidáme snítku rozmarýnu a vrátíme do trouby o stejné teplotě, tentokrát již odkryté na dobu 20 až 40 minut. Po vyndání z trouby necháme maso 10 minut odpočinout, nakrájíme na jednotlivá žebírka a podáváme s podzimním salátem a čerstvým chlebem.

Související články
Italové tvrdí, že těstoviny nejsou jen jídlo, ale rituál, při kterém se snoubí kvalita surovin, jednoduchost a pečlivý postup. První zmínky o italských těstovinách pocházejí už ze 13. století, vznikly už ale pravděpodobně dříve. Dnes existuje několik stovek druhů těstovin. V kombinaci s červeným vínem vzniká nezaměnitelná chuť – víno zvýrazní sladkost rajčat a dodá […]
Moje sladké tajemství / 25.7.2025
Meruňku přivezl z Číny do Evropy Alexandr Veliký a pro mnoho z nás představují tyto sytě oranžové plody vrchol letní sezóny. Přestože mají sladkou chuť obsahují jen poměrně nízký obsah cukru. Díky vysokému obsahu vody mají i velmi nízký obsah kalorií. Meruňky obsahují karotenoidy dodávající jim typickou barvu, dále pak beta-karoten působící jako antioxidant, který […]
Bývalá královna krásy, moderátorka Iveta Lutovská (42) znovu okouzlila – tentokrát ale nebyla středem pozornosti ona sama! V doprovodu svého syna zavítala do pražského Světa medúz, kde ji doslova očarovaly nejen vznášející se průhledné krásky, ale také nová expozice svítícího planktonu. A jak sama přiznala, na tuhle návštěvu jen tak nezapomene, a to přesto, nebo […]
Šťavnaté vepřové maso bývá sázkou na jistotu v nejedné domácnosti. Dlouhé pečení krkovice z ní vypeče tuk, čímž maso získá výraznou chuť a marináda zjemní celkovou chuť. Pokud chcete zkusit krkovici v méně obvyklé podobě, použijte kombinaci kvalitního kečupu a černého piva. Ta skloubí sladkokyselý profil rajčat s karamelovými tóny piva, stolovníci tak okusí jinou […]
reklama
V premium článcích najdete to nejlepší z našich časopisů
Pondělí Běžte svému štěstí naproti
Středa Časopis, který vás naladí do pohody
Středa Týdeník o všem, co hvězdy tají
Čtvrtek To nejlepší, co si ke kávě můžete dát
Čtvrtek Konečně časopis, se kterým vyhrajete
Časopis se kterým minulost nestárne
Nezapomenutelné a milované hvězdy
Můj čas na kafíčko speciál
Extra porce příběhů ze světa slavných
Časopis, který ženám rozumí
Naše časopisy si můžete také výhodně předplatit!
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama

O nás

Jedinečný web, který Vám přináší aktuální zprávy ze světa slavných osobností. Můžete poznat skutečné životy populárních herců, zpěváků či jiných známých celebrit. Odhalit strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend.

Vaše redakce

Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz