Pomalu pečené vepřové koleno

 Pečené vepřové kolínko je skutečná lahůdka. Na přípravě hodně záleží a to pomalu pečené se pak na jazyku jen „rozsýpá“. A není nad to, když ho zapijete sklenkou správně vychlazeného piva.

  Potřebujete:

1 vepřové koleno, 5 stroužků česneku, sůl, světlé pivo

Postup:


  1. Vepřové koleno řádně ze všech stran nasolte. Česnek oloupejte, rozdrťte a potřete jím koleno. Maso dejte odležet do chladu alespoň na 24 hodin.

  2. Vepřové koleno přendejte do pekáčku, podlijte trochou vody a světlým pivem a pečte v zakrytém pekáči nejdříve 90 minut v troubě rozehřáté na 100 °C, poté dalších 90 minut při 140 °C a nakonec zvyšte teplotu na 200 °C a ještě 30 minut pečte.

  3. Pak sundejte víko a vepřové koleno dopékejte na horní ohřev nebo gril, aby se vytvořila křupavá kůrčička. Podávejte na dřevě nejlépe s křenem, hořčicí a chlebem, případně kyselými okurkami beraními rohy a podobně..

reklama
reklama

Komentáře