Pomalu pečený bůček

Další z tradičních pokrmů, které byste neměli vynechat. Je to specialita hlavně pro milovníky masa a jí se zejména na Tučný čtvrtek.

Ingredience:

1,5 kg bůčku
2 ks červené cibule na půlky
2 ks mrkve nakrájené na půlky
¼ celeru nakrájeného na kusy
1 palice česneku
2 snítky tymiánu
sůl
pepř

Postup:

Troubu rozehřejte na 220 °C. Na kůži bůčku nařežte velmi ostrým nožem mřížku. Do ní vetřete sůl a maso opepřete. Položte ho do pekáče, podlijte 100 ml vody a vložte do trouby.

Pečte asi 15 minut na maximum a poté snižte teplotu na140 °C. Maso přiklopte a pomalu pečte asi 90 minut. Do pekáče přisypte cibuli, zeleninu a tymián a vše pečte dalších 60 minut.

Maso vyndejte na prkénko a z pekáče seberte tuk. K zelenině přilijte 1/2 hrnku vody, přiveďte ji k varu a dál vařte ješte asi 15 minut a poté vše přeceďte přes cedník. Vznikne vám hustá omáčka.

Tuto omáčku podávejte k nakrájenému masu a jako přílohu zvolte vařené brambory nebo čerstvý chleba.

Doba přípravy: 120 min
Cena: 55 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden