Pomazánka z červené řepy

Hledáte insipiraci na pomazánku, která bude nejen chutná, ale i zdravá? Tady je!


Ingredience:


1 kelímek ricotty (cca 125 g)


1 menší bulva řepy (syrová nebo hodinu pečená v alobalu při 200 °C, úplně vychladlá)


sušené, drcené chilli papričky


mořská sůl podle chuti


1 středně velká bageta nebo ciabatta (mohou být klidně i den staré)


hrst vlašských nebo pekanových ořechů


1 lžíce třtinového cukru


kozí sýr s bílou plísní (malý váleček)


lístky čerstvého tymiánu


Postup:


Připravte si přísady na závěrečné zdobení: rozehřejte pánev, vhoďte do ní hrst ořechů, krátce je opražte a poté posypte třtinovým cukrem.


Na mírném ohni nechte zkaramelizovat. Přesypte na plech vyložený pečicím papírem a nechte vychladnout. Potom je nasekejte nahrubo.


Ricottu prošlehejte a smíchejte se strouhanou řepou. Osolte a okořeňte podle chuti. Pomazánkou potřete pečivo, ozdobte plátky kozího sýra, tymiánem a karamelizovanými ořechy. A chutná pomazánka je hotová.


Náš tip:


Pomazánka chutná ještě lépe na domácím pečivu, takže pokud máte chuť, upečte si třeba domácí houstičky nebo bagetky. Fantazii se meze nekladou, záleží hlavně na tom, co máte vy nebo vaše rodina rádi.

reklama
reklama

Komentáře