Moje sladké tajemství

Pomazánka z pečeného celeru

Suroviny:

1 celer

1 mrkev

1 lžíce olivového oleje

1 hrst pažitky

2 ks šalotky

300 g Lučiny

1 jablko

pepř drcený

sůl

Postup:

Troubu rozehřejeme na 200 °C. Očištěný celer spolu s mrkví nastrouháme najemno a rozložíme na plech vyložený pečicím papírem.

Vše pokapeme olivovým olejem, vložíme do trouby a pečeme asi 15 minut dozlatova. Mezitím si nasekáme nadrobno šalotku, kterou poté smícháme s opečenou zeleninou.

Přidáme nastrouhané jablko, Lučinu, pažitku a vše důkladně promícháme, aby se chutě hezky spojily. Nakonec přidáme sůl, pepř a zakapeme citronovou šťávu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden