Moje chvilka pohody

Pomluvy vás nedostanou

Jak se zachovat, když se ocitnete pod palbou zlých pomluv? Není to vůbec snadná situace, ale dá se nakonec zvládnout.

Drby se většinou šíří rychlostí laviny a přitom často vznikají naprosto nevinně. Někdo cosi žertem prohodí, ostatní se toho hned chytí a šíří to vesele dál.

Vypadá to sice jako hloupý vtip, ve skutečnosti jsou však pomluvy závažným společenským problémem. Šíří je většinou ti, kdo chtějí nějakým způsobem zaujmout své okolí, upoutat na sebe pozornost. A nebo jde jen o hloupost a neznalost skutečnosti.

Jak správně reagovat

Pokud jde o nějaké hloupé a celkem nevěrohodné pomluvy, je lepší nad nimi mávnout rukou, zasmát se a ignorovat je. Čím víc byste je totiž řešili, tím více by získávaly na pravdivosti. Jsou ale i takové pomluvy, které dokážou ublížit, zasáhnout vás na nejcitlivějším místě a pořádně uškodit. Ani v tomto případě nemá valný smysl bránit se vysvětlováním, že skutečnost je úplně jiná.

Kdo vám věří, neuvěří

Lidé, co vás znají, pomluvě tak snadno neuvěří a ti, kdo uvěří, aniž by se vás zeptali na vysvětlení, nejsou žádní přátelé. Promluvte si s tím, kdo pomluvu do světa vypustil. Určitě má svůj konkrétní důvod, proč něco takového udělal. Zkuste ho zjistit a otevřeně si s ním o tom promluvit.

Nenechte se deptat

Při konfrontaci s pomlouvačem zachovejte klid a důstojnost. Takový člověk vám nestojí za to, abyste se mu chováním přizpůsobovali. Nezapomeňte, že v případě, kdy se s takovým člověkem nedokážete domluvit, existují i jiné možnosti. Pomluva může být dokonce kvalifikována jako trestný čin.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden