Moje šťastná hvězda

Pomůže heřmánek i levandule

Je mnoho bylin, které dokážou pomoci při lehčích psychických obtížích. Jednou z nich je levandule, která je známá hlavně díky své pronikavé, sladké vůni, která má uklidňující účinky. Levandulové silice pomáhají odstranit napětí, zmírnit bolesti hlavy a migrény.

• Při vnitřním užívání levandule mírně snižuje krevní tlak a povzbuzuje slinivku k větší tvorbě enzymů. Když si trochu levandulového oleje přidáte do koupele, pomůže vám k relaxaci a uvolnění. Také byste neměli zapomínat na kozlík lékařský, který se hodí především pro ty, kdo mají problémy se spánkem.

• Čaj či kapky z kozlíku vám pomohou rychleji usnout a zkvalitní spánek. Tato bylinka totiž obsahuje látky se sedativními účinky. Využívá se i při úzkostech a ke zmírnění depresí, působí také jako mírné analgetikum a snižuje krevní tlak.

A co voňavý heřmánek? Ten obsahuje silice, které dokážou navodit pocit uklidnění. Kromě toho také ulevuje od bolesti a pomáhá při hojení ran. K léčbě se využívá především jeho květ, jenž se suší a pije jako čaj.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden