Můj čas na kafíčko

Poperou se dcery o dědictví po Gottovi? Dominika si chce vydupat víc!

Majetek po božském Karlu Gottovi stále ještě není rozdělen, což je hlavní důvod velké nevraživosti mezi všemi jeho dědičkami. Jak to skončí?

Macecha má vždycky navrch, to nás učí i pohádky. Ivana Gottová (44) byla nejen Mistrovou manželkou, ovládla jeho vilu, i byznys, a ještě spolu měli v pokročilém věku dvě dcery. Starší dcery Dominika Gottová (46) a Lucie Kovaříková (32) už jsou prý dávno vyplacené. Nebo ne?

Můžeme se divit tomu, že manželka IvanaGottová (44) nechala už před třemi lety na sebe převést drtivou část majetku svého manžela Karla Gotta (†80). Ale ruku na srdce, má dvě nedospělé dcery Charlotte Ellu (14) a Nelly Sofi i (11), takže jako každá matka válčí v jejich zájmu.

Je-li ovšem pravda, že své starší dcery ve stejné době, kdy převáděl svá aktiva na manželku, zvěčnělý Mistr odbyl částkou ve výši dvou milionů (jiné zdroje hovoří až o pěti), pak se nelze příliš divit, že zejména dobrodružka Dominika Gottová (46) prý nevynechá jedinou příležitost, jak si ze zbývajících kousků koláče (obrazně řečeno zbývá už jen drobenka) ještě něco ukousnout.

Jednak se i ona jako nositelka jmén a Gott snaží cosi z něho vytřískat, jednak je zvyklá peníze příliš nepočítat. Jakmile se jí prý něco sejde, hned pouští velkopansky peníze do oběhu. Šetrnost jí údajně nic neříká, takže se nelze příliš divit někdejší opatrnosti slavného taťky.

Asi by se mu nelíbilo, kdyby jeho draze vyzpívané penízky skončily na dně flašky, ať už ve volátku jejího stále ještě manžela, někdejšího populárního fi nského rockera Tima Tolkkiho (54), anebo v jejím. Přitom i ona mohla být dávno „za vodou“!

Tvrdý boj o Mistrův podpis. Kdo vyhraje?

Zatímco se Ivana stylizuje celkem úspěšně do role profesionální vdovy (bude zajímavé sledovat, jak dlouho bude sama) Dominika o dvě úrovně níž vydělává na jménu Gott úplně jinak. Třeba si prý nechá zaplatit za účast na večírku, a kupodivu jedinců, kteří jí rádi zaplatí, je poměrně dost.

Jeden z aktuálních sporů o dědictví, jehož řízení dodnes není uzavřené, se mezi manželkou a dcerou vede o práva na Mistrův podpis. Gott patrně při všech převodech na manželku tuto „maličkost“ opomněl. Přitom majitel jeho zdobného, energického klikyháku bude inkasovat, kdykoli ho nějaký vydavatel bude chtít umístit do knihy, na desku, na kalendář, na módní doplněk, zkrátka kamkoli.

Nejvíc po něm baží samozřejmě Ivana, která už vlastní většinu exmanželových práv, ale Dominika, a koneckonců ani druhá Mistrova dcera Lucie Kovaříčková (32), nemají důvod otcův podpis pustit za hubičku. Proč také?

Aby to nebylo tak jednoduché, existuje kosmetická značka LR Health & Beauty Systems, které Karel Gott udělil svolení, přirozeně nikoli zdarma , p oužívat vzor jeho podpisu na parfému nesoucím jeho jméno. Ta signaturu svéhvězdy z parfému také jistě nevymaže dobrovolně.

Čtyři sestry, a každá úplně jiná

Zatímco paní Ivana své dcery kormidluje jasným směrem k showbyznysu a ze starší Charlottky už roste úspěšná zpěvačka,
jejich starší sestry jsou odlišné, jak vůbec sestry odlišné mohou být.

Nejstarší Dominika, dcera bývalé baletky Antonie Zacpalové (85), přijala už jako teenager jméno Gottová, aby si zajistila místo na výsluní.

Divoká Dominika a nenápadná Lucie

O druhé nejstarší Lucii, dceři prodavačky Ivety Kolářové (53), se toho ví málo. A to přesto, že Karla k jeho velké radosti jako
jediná oblažila dvěma vnuky, Vojtou (10) a Honzíkem (8). Ač jí otec nabízel, že jí bude financovat jakákoli studia, odmítla, protože chtěla být jako máma prodavačkou.

Dnes spokojeně žije v třípokojovém bytě v pražských Košířích s manželem Janem Kovaříkem (34), který pracuje v pohostinství. V publicitě si, na rozdíl od Dominiky, nelibují a nepůsobí dojmem zbohatlíků.

Užívají si v klidu svůj život s dětmi v bytě, který slavný otec Lucii pořídil. Což je další rozdíl oproti Dominice, která před padesátkou stále žije v pronajatých bytech.

Mohla být dnes také pohádkově bohatá

Nyní, po společenském fiasku v domě zpěvačky Šárky Rezkové (51), která se prý kvůli ní rozešla s přítelem a kterého má Dominika žalovat pro pomluvu, bydlí v malém, pronajatém bytě ve Vysočanech. Přitom si i Dominika mohla snadno a blahobytně žít tak, jak její nespoutané a dobrodružné duši vyhovuje.

Vždycky byla rockovou fanynkou a po roce 2000 se seznámila s členy nejznámější fi nské metalové skupiny Stratovarius.Vzala si rockera – metalistu Tima Tolkkiho, který tehdy vůbec nepřipomínal dnešní trosku. Byl jedním z nejrychlejších kytaristů, zpíval, skládal a prodal miliony desek, takže by časem jistě bylo na dům v Karibiku.

Jenomže začal trpět maniodepresivní  poruchou , a kariéra šla do háje. A s ní i peníze. Několikrát se rozešli a zase se k sobě vrátili, ale dnes už je rozvod neodvratný. Na rozdíl od nevlastní máti Ivany Dominika zkrátka padla na nesprávného chlapa, ale hlavní rozdíl je v osobnosti.

Ivana je cílevědomá a umí si jít za svým a všechno si ohlídat. Bývalá zdravotní sestra se rychle naučila, jak se chovat ve společnosti, a vypracovala si vkus bez módních přešlapů. Co neznala, to jí renesanční člověk Gott vysvětlil.

Naproti tomu Dominika byla vždy pořádně od rány, neměla prý nikdy jasný životní cíl, spíš žila ze dne na den a její závislý manžel k závislosti bohužel přivedl i ji, neboť ho nedokázala opustit včas.

Co všechno zůstalo po zlatém slavíkovi?

Majetek, který zůstal po Mistrovi, z většiny připadl už v roce 2017 Ivaně a odhaduje se na stovky milionů. Patří do něj luxusní vila na pražské Bertramce v ceně 50 milionů a luxusní roubenka v Doubici s rozsáhlými pozemky.

Málo se ví, že Gott byl také dlouhodobým investorem, takže v cennýchpapírech po něm zůstaly údajně stovky milionů. Připočíst je nutné i Karlovu lásku k umění, šperkům a starožitnostem. Rád řídil a zůstala po něm drahá auta.

Výše hotovosti na účtech půjde asi také do milionů. A kdyby Ivaně došla hotovost, může prodávat Mistrovy obrazy. Fanoušci i sběratelé se na aukcích jistě přerazí.

Z práv na hudební díla, hrané Gottovy písně, která připadla všem dědičkám, by mohly všechny čtyři dcery i s Ivanou žít velmi blahobytně. Dojde ve slavné rodině k usmíření?

Rázná a přísná Ivana versus Mistrovi přátelé

Jedna z výtek vůči Ivaně zněla, že si Karla Gotta zprivatizovala a nikoho k němu nechtěla pusit. Za všechny zformuloval obavy o Karlovu samostatnost v létě 2016 zpěvák Milan Drobný (76), ale se zlou se potázal, a to i od Gotta.

Poukázal na to, že Gott přestal sám řídit svá auta a Ivanka z jeho blízkosti odstraňuje ženy – konkurentky. Pozastavil se nad tím, že se Ivanka rozčiluje, když si troufl Karlovi sám zavolat, a zamyslel se, má-li zapotřebí mít kolem sebe manželku – bodyguarda, a dočkal se veřejného odsouzení.

Bylo to ostré. „Karel je zblblý, je pod vlivem. Vlétl do zlaté klece té paní z Opavy a zavřel ji za sebou. Je to chudák,“ řekl Drobný. „Jsem hluboce zklamán jednáním mého bývalého kolegy, bývalého kamaráda, který asi měl zapotřebí útočit proti mé ženě.

Útok proti ní pokládám za útok proti mně, proti celé rodině,“ reagoval Gott, který pak v létě 2018 okázale ignoroval i Drobného svatbu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden