Můj kousek štěstí komerční sdělení

Populární eko drogerie může být i na vaší poličce

Popularita eko drogerie stoupá závratným tempem. Je pozornost, která se na ni upírá zasloužená? Pokud jste ještě nepřešli na bio čisticí prostředky, určitě je vyzkoušejte. Nebudete litovat ani vy ani příroda. Jsou totiž opravdu skvělé!

Eko drogerie je výborný pomocník domácnosti

S eko drogerií prostě neprohloupíte vy a příroda vám ještě poděkuje. Na aktualitě získává hlavně díky vzrůstajícímu nárůstu kožních onemocnění, jako jsou dermatitida nebo ekzém. Eko drogerie, i když používá některé chemické látky, je daleko šetrnější k vaší pokožce. Zbytečně ji nezatěžuje, a pokud si koupíte univerzální bio čistící nebo eko prací prostředek, snížíte výskyt obalů (a následně odpadů) ve své domácnosti. Navíc je velmi spolehlivá. Pokud jí dáte šanci, zmizí spolu se skvrnami a špínou nejeden neopodstatněný předsudek. Praní i čištění jakýchkoli povrchů domácnosti je s ní totiž opravdová hračka.

Náš tip: Právě jste se rozhodli, že „zelená“ drogerie bude mít u vás doma více prostoru? Podívejte se na e-shop NuSpring.cz, kde kromě eko drogerie najdete i přírodní kosmetiku a zdravé potraviny.

Pro šetrnější praní i čištění

Konvenční čističe a prací prostředky možná vyčistí i nevyčistitelné, ale za jakou cenu? Kvůli obsahu agresivních chemických látek mají nepříznivý vliv na dýchací systém i pokožku. Syntetické vůně, rozjasňovače a další příměsi, které nemusíte v duchu zachování obchodního tajemství vůbec najít na konkrétním prostředku, na zdraví moc nepřidají. Eko drogerie nejen, že nabízí větší transparentnost, co se týče složení výrobků, ale také je ve všech ohledech, na které si jen vzpomenete, šetrnější. Ke tkaninám, k životnímu prostředí i k vašim dětem a domácím mazlíčkům.


Čisté prádlo budete mít třeba s českou značkou Tierra Verde.
Eko drogerie nezatíží kapsu ani přírodu

I když nevoní na kilometr, nemusíte se bát, že přijdete o tradiční pocit, kdy se s radostí zachumláte do právě vypraného prádla.

Pokud sáhnete po bio drogerii, určitě neprohloupíte a poděkuje vám i vaše peněženka. Mnoho výrobků lze koupit ve formě koncentrátů, takže jich při běžném použití spotřebujete daleko méně než konvence a vydrží vám po delší dobu. Ušetříte také spotřebu energií – bio prací gely i prášky jsou účinné i při nižších teplotách. I když nejste zrovna zero waste domácnost, je dobré vědět, že pokud se zbavíte vypotřebovaného výrobku, jeho obal se na skládce za půl roku perfektně rozloží. Další skvělou zprávou je, že mnohé firmy nabízí náhradní náplně nebo větší balení, jako třeba slovinská Equa Care nebo německý Sonett. Starosti si nemusíte dělat ani s dopadem na životní prostředí. Obsah i obaly jsou dobře biologicky odbouratelné.


Equa Care k vám domů nepřináší jen čistotu, ale i minimalistický design.

Jaké vybrat čistící a prací eko prostředky?

Jak vůbec vybrat eko drogerii? Podle ceny nebo podle původu? Vlastně je to jenom na vás. Někdo rád zkouší různé značky, jiný se více zajímá o filosofii firmy nebo o to, zda se jedná o lokálního výrobce. Cenově náročnější eko drogerie může uživateli vyhovovat méně než ta, za kterou zaplatí podstatně méně. Je to opravdu velmi individuální.

Oblíbenou stálicí česká značka Tierra Verde, která bude vyhovovat těm, kdo jsou zaměření spíše na místní výrobce.

Zajímavou zkušeností může být i Mulieres, postavený na základě olivového mýdla a esenciálních olejů, který kromě obsahu zaujme také svým nezvyklým obalem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden