Pórková polévka

Potřebujete:

2 větší pórky, 4 středně velké brambory, 1 kostku bujonu, 4 lžíce másla, 1 kelímek smetany ke šlehání (pokud hubnete, můžete ji vynechat), špetku muškátového květu, pepř, sůl

Postup:


  1. Brambory a především pak pórek, mezi jehož listy se skrývá písek či hlína, dobře očistěte. Pórek potom nakrájejte na nudličky, brambory na menší kostičky.

  2. V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm několik minut brambory s pórkem. Přilijte alespoň litr vody, přidejte bujon a nechte vařit, dokud brambory zcela nezměknou.

  3. Zeleninu rozmixujte tyčovým mixérem na řidší krém. Dochuťte ho pepřem, solí a muškátovým květem. Hotovou polévku můžete ještě zjemnit smetanou a poté ji nechat krátce prohřát.

  4. Podávejte s nasucho opečenými topinkami či toustíky..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden