Moje šťastná hvězda

Posilujte imunitu

Podzim už je připraven zaútočit v plné síle. Začněte proto dělat něco pro své zdraví a podporujte svou obranyschopnost, aby viry a bakterie neměly šanci!


Teploty stále klesají, sluneční paprsky se objevují jen pomálu a energie rychle ubývá. Naše tělo je tak mnohem náchylnější nejen k nemocem, ale i špatné náladě. Zkuste se tomu letos vyhnout. Vyzkoušejte přírodní posilovače obranyschopnosti.


Rakytníkový sirup


Rakytník je úplnou vitaminovou bombou. Klidně můžete zapomenout na pomeranče a citrony, ty totiž zdaleka nemají tolik prospěšných látek jako tyto zázračné oranžové bobule.


Vyrobte si z něho třeba sirup, který si můžete dopřávat každý den. Jeho příprava je velice jednoduchá. Plody jen stačí pořádně omýt a propasírovat.


Do šťávy pak přidejte cukr – 1 kilogram na 1 litr. Poté míchejte, než se vše rozpustí. Sirup pak skladujte na tmavém a chladném místě.


Čínská medicína


Vyzkoušejte také čínské a japonské houby, jako třeba shiitake, reishi, maitake, cordyceps nebo hlívu ústřičnou. Ty mají velice pozitivní vliv nejen na imunitu, ale i na dobrou náladu.


Můžete je přidávat do pokrmů nebo si ze sušených hub udělejte prášek, který budete zapíjet vodou nebo si jej přimíchávat do čaje. Prášek dnes seženete v každé lékárně a drogerii.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden