Staré dobré časy

Poslední divadelní představení skončil v předklonu

Staré dobré časy

Když na Barrandově skončila štědrovečerní pohádka, otrhal ze stromu jitrnice a odvezl výslužku hodné sousedce.

Čtyři náročné operace během jednoho roku mu prodloužily život jen o pár měsíců. V pondělí 12. července tak přišla zpráva, která zarmoutila všechny fanoušky Ladislava Potměšila. Otec Horáček z Discopříběhů, major Majsner z komedií Byl jednou jeden polda či špeditér Václav Novák ze sitcomu Hospoda nás navždy opustil.

Chybělo jen málo a vůbec by se nenarodil. Když jeho těhotná maminka dorazila do krytu před bombardováním, poslali ji ještě o patro níž. Jí i dosud nenarozenému synkovi tak zachránili život. Ten hořejší kryt zasáhla bomba a všichni, kteří se tam tenkrát přišli schovat, strašlivý nálet nepřežili.

Dětství strávil na schodech

A tak se přece jenom narodil. V den, kdy kapitulací Japonska definitivně skončila druhá světová válka. Na své dětství v Kubelíkově 41 vzpomíná s láskou.

Přestože do jejich bytu ve 4. patře museli chodit po svých, protože výtah v domě nebyl. „Strávil jsem tam na schodech hodiny, protože jsem

Zbývá vám 86% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden