Můj kousek štěstí

Poslední hladový herec, co chodí i v zimě bos

Můj kousek štěstí

Věčný student a matematický talent se stal mistrem improvizovaného herec

Jeho vztah k filozofii ho vedl na vysokou školu, žádnou z mnoha ale nedostudoval. Stal se hercem. Přesto ho přemýšlení o životě přivedlo k půstům, chození bez bot a bydlení v domku z hlíny.

Na jevišti byste v současné době nenašli lepšího improvizátora, než je tento herec. Se svým divadlem Vizita hraje už léta představení, na jejichž začátku vůbec netuší, o čem budou.

Svoji pohotovost a vtip předvedl i při předávání Českých lvů. Jaroslav Dušek (60) se narodil v Praze na čarodějnice, a to navíc za úplňku. Jeho tatínek byl nadšeným ochotníkem, který toužil po profesionální dráze herce.

Na DAMU ho ale třikrát po sobě nevzali, tak šel počátkem šedesátých let pracovat do Semaforu jako osvětlovač a maminka tam poté nastoupila jako barmanka. Jaroslav za nimi do práce často chodil a sledoval průběh zkoušek. Ta atmosféra mu učarovala. Odtud také pramení jeho

Zbývá vám 85% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden