Moje chvilka pohody

Postarejte se o pleť dříve, než zaplujete do postele

Chcete se probouzet s odpočatou pletí bez jediné vady na kráse? Naučte se každý večer o svou tvář, krk a dekolt správně pečovat.

Během dne a noci pleti prospívá malinko jiná kosmetická péče, proto se i složení denních a nočních krémů částečně liší. Zatímco denní krémy slouží především k ochraně pleti přes den a bývají proto obohacené také o ochranný faktor, noční krémy slouží hlavně k její regeneraci. Ve složení noční kosmetiky je proto více vitaminů a výživných látek. Pokud jste překročila hranici čtyřicítky, měla byste před ulehnutím používat nejen noční pleťový krém, ale také oční.

Zase ta kyselina

Přípravky určené k noční péči vybírejte podle typu své pleti. „Sáhnout můžete po noční péči proti vráskám, nočním krému pro citlivou až suchou pleť, stejně jako pro tu normální až problematickou. Ve složení těchto přípravků pak hledejte zejména kyselinu hyaluronovou, látku tělu vlastní zodpovědnou za hydrataci pleti, omlazující retinol, vitamin B3, výtažky z mořských řas, kofein, různé pleťové oleje, vodu z listů aloe vera i bambucké máslo,“ upřesňuje korektivní dermatoložka Katarína Třísková z Medicom Clinic.

Nejprve odlíčení

Než se pustíte do večerního a pleť hýčkajícího rituálu, nezapomeňte na důkladné odlíčení a vyčištění pleti. Jedině tak účinné látky do pokožky dobře proniknou a budou lépe účinkovat. A ještě jedno zlaté pravidlo nakonec: nepodceňujte důležitost spánku! Do postele uléhejte co nejdříve před půlnocí a spěte ideálně sedm až devět hodin v kuse.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden