Moje šťastná hvězda

Postavte svou pleť zase na nohy!

Trávili jste v létě až příliš času opalováním? Pokud ano, pak bude vaše pleť potřebovat pomoc dostat se zase zpátky do formy. Slunění ji totiž vysušuje a pokožka rychleji stárne.

Ačkoli se většina z nás nemůže nabažit teplých slunečních paprsků, které příjemně hladí naši po- kožku, dermatologové jsou nadšení už poněkud méně. Letní opalování, nebo v krajním případě spálení kůže dokáže přivodit nejen bolest, ale s postupem času také nemalé problémy. Ženy, které se vydatně opalují, by neměly podceňovat následnou péči. A v čem spočívá? Když pomineme správnou péči o pleť, pak je rozhodně třeba pečlivě čistit a odličovat, nezanedbávat ochranu před slunečním zářením, dodržovat pravidelný pitný režim a čas od času si dopřát peeling nebo výživnou masku.

ČISTĚNÍ A ODLIČOVÁNÍ: Ačkoli se o tom stále mluví, ne každá žena ví, že odličování a čistění pleti jsou dvě různé věci. Pokud se nelíčíte, nemusíte se odličovat, to dá rozum, nicméně čistění pleti je třeba i v tomto případě. Nejlépe ráno a večer. Je třeba vzít to jako nedílnou součást svého života, stejně jako mytí rukou. Pamatujte, že by na obličej neměla přijít kohoutková voda, ale spíš ta micelární, termální, případně květová pleťová. Ta se ostatně hodí pro všechny typy pleti, kdykoli během dne. Pokud se líčíte, nezapomínejte se každý večer pravidelně odlíčit. Zbavíte pleť všech nečistot, které se na ní během dne usadily, stejně tak zbytků make-upu. Podle typu pleti můžete použít mléko, tonikum nebo micelární vodu. Zvolíte-li micelární vodu, uděláte pleti dvojí službu – kromě odlíčení vám pleť zregeneruje.

HYDRATACE POKOŽKY: Během léta a začátkem podzimu stačí používat krémy s lehčí texturou. A pochopitelně, pokud trávíte hodně času na slunci, také ty s ochranným UV faktorem. Zvýšenou pozornost věnujte očnímu okolí, dekoltu a rtům. Kůže kolem očí vyžaduje velmi šetrné zacházení. Zapomeňte na nějaké hrubé tření vatovým tamponem apod. Pro aplikaci krémů zvolte jemné vklepávání. Máte-li po dovolené vysušené a popraskané rty, jsou ideálním pomocníkem balzámy s včelím voskem, mateří kašičkou, jojobovým nebo olivovým olejem.

PITNÝ REŽIM: Doplňováním tekutin během dne zažene nejen žízeň, ale postaráte se také o správné fungování ledvin a pěknou zdravou pokožku. Proto je třeba pít i ve chvíli, kdy žádnou žízeň nemáte. Snažte se prů- běžně během dne popíjet, ideálně čistou vodu nebo čaj. Vaše pleť se vám za to odvděčí! Bude mít krásnou zdravou barvu, bude vyživená a bude pomaleji stárnout.

DOPŘEJTE SI MASKU: Když sáhnete jednou týdně po lehkém peelingu nebo masce, nic tím rozhodně nezkazíte. Po čas léta a začátek podzimu odložte všechny ty čisticí, okysličující, rozjasňující, vypínací a jiné zkrášlovací produkty a sáhněte raději po těch hydratačních a revitalizujících. V lékárnách, ale i drogeriích jich je k dostání mnoho. Vyzkoušet můžete také domácí. Medovo-jogurtové nebo tvarohovo-banánové jsou vynikající! Hotovou vitaminovou bombou je maska z pomeranče. Pleti doplní potřebné látky a zanechá ji svěží a vyživenou!

Koupené i doma vyrobené masky jsou výborným regenerátorem pleti.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden