Potěšení pro vaše játra  

Pokud ponocujete, pozdě večeříte, ládujete se tučným jídlem a alkoholem a polykáte spousty zbytečných léků a doplňků stravy, dáváte tak pořádně zabrat vašim játrům. Můžete to ale napravit:

● Pampeliška – její kořen je jeden z nejlepších prostředků při zánětech jater a žlučovodů.

● Hořec žlutý – drcený kořen se užívá k regeneraci 2x denně na špičku nože. Je spolehlivý i při pálení žáhy.

● Ostropestřec mariánský – obsahuje silymarin, který chrání jaterní tkáň a podporuje regeneraci buněk. Lze jej podávat preventivně při užívání léků, zatěžujících játra.

● Kustovnice čínská – z plodů lze připravit odvar, případně je přidávat do jídla. Vedle betakarotenu, vitaminu C a vitaminů skupiny B obsahují betain, podporující regeneraci jaterních buněk a chránící játra proti ztučnění.

● Plevel pýr – nálev z oddenků lze užívat preventivně při léčbě, poškozující játra.

● Zelí – při jaterní očistě je velmi účinná šťáva ze zeleniny, nejlépe z hlávkového zelí, čerstvého i kysaného.

● Koupele – 3x týdně si můžeme dopřát 20minutovou ovesnou koupel z 1 kg ovesných otrub rozmíchaných v hrnku a přidaných do vody ve vaně.

.

reklama
reklama

Komentáře