Moje sladké tajemství

Potlesk je pro mě, jako když si bouchnu šampaňské

Moje sladké tajemství

Říkám, že s tím ksichtem přece nemůžu hrát nějakého dobráka, do kterého by se někdo zamiloval.

V rodném Vracově jim říkali Šustříci. Schuster totiž v němčině znamená švec a tohle řemeslo se u nich dlouho dědilo z otce na syna. Až táta utekl ke dráze a mladý Josef Somr (†88) se stal mistrem v oboru herectví.

K tatíčkovi a mamičce měl vždycky nádherný vztah. Nikdy o nich nemluvil jinak než s velikou úctou a hodiny, které dostali v roce 1930 jako svatební dar, mu ukazovaly čas do poslední chvíle. Říkal, že z nich cítí srdce svých rodičů.

Tak moc chtěl být mašinfíra

Táta to z vyučeného truhláře pílí dotáhl až na výpravčího, k němuž se leckterý adept na toto místo jezdíval roky učit. Ze začátku to vypadalo, že v jeho šlépějích půjde i syn Josef. „Když jsem za ním chodíval na dráhu, naučil jsem se přehazovat hradla a výhybky a bavilo mě to,“ přiznával budoucí herec.

„Jenže mně by se tenkrát líbilo být strojvedoucím,“ přiznal svou fascinaci tehdejšími parními lokomotivami. Jenže to by musel

Zbývá vám 85% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden