Moje šťastná hvězda

Potomci slavných: Mají to snadné nebo trpí kvůli rodičům?

Vystoupí z jejich stínu?

Vyrůstali v uměleckém prostředí, a když se vydali stejnou cestou jako jejich rodiče, museli si leccos vyslechnout o protekčních dětech. Nakonec i oni v kumštu uspěli. Předčí ale slávou své rodiče?

Tereza Brodská by nejradši utekla ze země

V začátcích kariéry si jen málokdo všiml roztomilé tvářičky TEREZY BRODSKÉ (48). Dcera herce VLASTIMILA BRODSKÉHO (†81) a JANY BREJCHOVÉ (76) se divákům připomněla větší rolí v seriálu Vlak dětství a naděje, kde vystřídala dětskou herečku ŽANETU FUCHSOVOU (44).

Z dětských figur potom volně přešla ke komplikovaným postavám a vlastně se vyhýbala komediím, kde většinou zářili její rodiče.

Nestála o slávu

Díky nim ovšem byla neustále v centru pozornosti médií, i když se vždycky snažila své soukromí úzkostlivě chránit. Když se její rodiče rozvedli, žila její maminka s hercem JAROMÍREM HANZLÍKEM (68), který u dospívající herečky tvrdě narazil a Tereza na něj nevzpomíná právě v dobrém, proto mu říká „macech“. Jméno Brodský ale bylo dlouhou dobu prokletím, zejména v herecké branži.

Tereza nakonec u herectví zůstala, i když s e musela smířit s rolemi v různých televizních seriálech, které jí možná zajistily mnohem větší popularitu. Asi nejvíc si ji diváci oblíbili v nekonečném seriálu Ulice. Nedávno ale prozradila, že by z České republiky nejraději utekla.

Velký nos a na něm Polívkova dcerka. Takhle Anička vtipkuje o podobě s otcem.

Anna Polívková rodiče nezapře

Herečka ANNA POLÍVKOVÁ (37) podobu svého tatínka mima BOLKA POLÍVKY (67) rozhodně nemůže zapřít. Ani by nemusela podstupovat genetické testy. Když spolu kdysi uváděli Českého lva, Anička vtipně komentovala, co si diváci u televize asi říkají: „Zas je tam ten Polívka a vedle něj skoba, na které visí jeho dceruška,“ narážela Anička na nos, který mají s otcem stejný.

S tátou po celém světě

Anička, jak jí přátelé říkají, krátce po studiích procestovala s klaunským představením Evropu. I po mamince EVELYNĚ STEIMAROVÉ (71) získala herecký talent, o kterém se diváci mohou přesvědčit v často opakovaném filmu Účastníci zájezdu, kde si střihla hlavní roli.

Diváci si ji oblíbili v pořadu StarDance, kde si vytančila vítězství. Když vyhrála, slzám se neubránila ani porota. Anička si získala jejich srdce svojí úžasnou skromností a velkým talentem. Na rozdíl od svého otce neplní stránky novin, její život není propírán v médiích.

Už dlouho je jejím partnerem tanečník MICHAL KURTIŠ (27), kterého potkala právě ve StarDance, tak že jediné, o čem se kolem ní spekuluje, je to, kdy bude mít konečně vytoužené miminko. Je otázka, jestli to je ale ten pravý.

Spekuluje se, že Michal je otcem potomka TEREZY ČERNOCHOVÉ (33), dcery dalšího slavného otce, KARLA ČERNOCHA (†64). Kurtiš se ale k Tereze a svému údajnému potomkovi nehlásí. Do tohoto trojúhelníku ale nevidíme.

I Stašová umí být rázná jako maminka Bohdalová. Však jí také imponuje italská nátura.

Simona Stašová: Stejně paličatá jako máma!

Když někam přijde SIMONA STAŠOVÁ (61), nezáleží vůbec na tom, jaká je v místnosti atmosféra. Dcera JIŘINY BOHDALOVÉ (85) svým temperamentem rozzáří jakýkoli prostor. Není divu, že jí tolik přirostla k srdci Itálie, kde si vybrala i otce pro jednoho ze svých synů.

Stačí, aby Simona promluvila, a většině lidí se její hlas propojí s „nakřápnutým“ hlasem slavnější maminky, která jako vypravěčka pohádek o Křemílkovi a Vochomůrkovi nebo Rákosníčkovi vychovala několik generací diváků. Simona ale dokázala vykročit ze stínu slavnější maminky.

Zrození hvězdy

Kromě divadla září především v českých filmech a televizních seriálech. Známe ji jako lesbickou vězeňkyni ze seriálu Přítelkyně z domu smutku.

Sláva ale přišla u Stašové mnohem později než u její maminky. Bylo to ve snímcích Pelíšky nebo v Románu pro ženy, kde se proměnila v neskutečnou kočku. Simona je herečka, jež prostě dokáže zahrát cokoli, i když jí nejvíc sedí komedie, ve kterých je díky své živočišnosti prostě nepřekonatelná. Její synové MAREK (30) a VOJTA (20) po slávě netouží, ovšem práci u filmu se prý nebrání, spíš se ale vidí za kamerou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden