Můj kousek štěstí

Potraviny, které řeší neduhy pleti

Náš jídelníček se významně projevuje i na stavu leti. Které druhy potravin vám pomohou od konkrétních neduhů?

Rajčata proti spálení

Podle britské studie (z roku 2008) lidé, kteří jedli 5 lžic rajčatového protlaku denně spolu s polévkovou lžící olivového oleje po dobu 3 měsíců, si vypěstovali o 33 % vyšší ochranu před spálením od slunce než ti, kteří po stejnou dobu jedli jen olivový olej. Čím to je? Rajčata obsahují antioxidant lypoken, který zlepšuje obranyschopnost pleti. Pokud se rozhodnete konzumovat rajčata z tohoto důvodu, určitě nezapomeňte i na další ochranu proti slunečnímu záření.

Avokádo skvěle hydratuje

Víte, že avokádo je plné zdravých tuků, díky kterým zůstane vaše pokožka hydratovaná? Tentýž zdravý tuk také může pomoci absorbovat některé vitamíny a živiny, které vaše pleť potřebuje.

Sardinky na zánětlivou pokožku

Sardinky jsou obzvláště bohaté na typ omega-3 kyseliny zvané DHA, která je pro nás životně důležitá, ale tělo si ji nedokáže samo vyrobit. Má protizánětlivé vlastnosti, a proto je prospěšná i pro pleť.

Dýňová semínka pro rozjasnění

Obsahují vitamín E, minerály a železo. To všechno jsou složky potřebné pro zdraví vaší pleti. V dýňových semínkách se stejně jako ve vlašských ořechách nachází protizánětlivý selen, který pomůže rozjasnit vaši pokožku.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden