Moje chvilka pohody

Potraviny pro krásnou pleť, nehty a vlasy

Chcete mít krásné vlasy, svěží mladistvou pleť a zdravé pevné nehty? Pak bude potřeba zařadit do jídelníčku potraviny, které dovedou zlepšit váš celkový vzhled.

Ani sebelepší drahá péče vás nezachrání, protože krása vychází zevnitř. Pokud se špatně stravujete, projeví se to i na vašem vzhledu. Zkuste z jídla vytěžit maximum pro váš vzhled.

Pružná pokožka

Pokud chcete mít pěknou zdravou pleť, měli byste do jídelníčku zařadit potraviny bohaté na omega-3 mastné kyseliny.

Jsou to například ryby, vejce, ořechy, mořské plody a vajíčka. Podle dermatologů jejich konzumace posiluje bariéru pokožky a zvláčňuje pleť.

Pokud chcete předejít vráskám a mít krásnou rozzářenou pleť, pak sáhněte po potravinách bohatých na vitamin C. Jsou to například pomeranče, jahody, červené papriky a grepy. Vaše pleť potřebuje také dostatek vitaminu E, který preventivně působí proti vráskám. Bohaté jsou na něj například mandle, avokádo nebo batáty.

Zdravé a lesklé vlasy

Vlasy jsou tvořeny odumřelou tkání a keratinem a jejich výživa vychází zevnitř. Pro vlasy je zásadní, aby ve vašem jídelníčku bylo obsaženo hodně bílkovin. Pokud tomu tak nebude, mohou se začít lámat, budou suché a slabé. Do jídelníčku zařaďte maso, vejce, luštěniny a ořechy.

Klíčový je také dostatek železa. Jeho nedostatek je častou příčinou vypadávání vlasů. Železo doplníte konzumací červeného masa, kuřecího masa a ryb, také se nachází v luštěninách, listové a salátové zelenině.

Pevné nehty

Pro zdravé pevné nehty je především potřeba doplnit biotin. Najdete ho v mandlích, vajíčkách, květáku, sýrech, houbách, batátech a listové zelenině. Jeho nedostatek totiž vede k křehkým lámavým nehtům.

Dále byste do jídelníčku měli zařadit potraviny s obsahem omega-3 mastných kyselin. Vaše nehty a okolní kůžičku také posílí každodenní masáž s použitím mandlového či olivového oleje. Nehty již nebudou tolik křehké a pokožka bude jemná a hladká.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden