Můj čas na kafíčko

Potřebujete zlepšit paměť? Tohle funguje!

Ke spolehlivé stimulaci mozku přispívá nejen pohyb, ale i několik látek, které obsahují i chutné potraviny a koření...

Zapomeňte jen na doplňky stravy, či dokonce léky a napomozte zlepšení vaší paměti přírodní cestou! Nejen že následující suroviny podpoří prokrvení mozku a jeho lepší koncentraci, ale ještě si na nich bezpochyby pochutnáte.

Z lososa si doplníte omega-3 kyseliny.

Ryby

Jedná se zejména o lososa, pstruha nebo sardinky, které jsou bohatým zdrojem omega-3 mastných kyselin. Přibližně 60 % mozku je tvořeno tuky a celá polovina z toho jsou právě omega-3,

které jsou důležité k vytváření mozkových nervových buněk a jsou nezbytné pro schopnost učení, paměť, kognitivní schopnosti i koncentraci. Snižují i riziko vzniku Alzheimerovy choroby.

Kurkuma

Toto koření je klíčovou složkou kari a kurkumin, který je hlavní aktivní složkou v kurkumě, může působit přímo v mozku a prospívat jeho buňkám. Je to silná antioxidační a protizánětlivá látka, která navíc zmírňuje deprese a pomáhá růstu nových mozkových buněk.

S pomocí kurkumy se můžete zbavit splínu.

Borůvky

Flavonoidy, které jsou jako skupina látek v borůvkách obsaženy ve velkém množství, podporují regeneraci mozkových buněk a zlepšují jak dlouhodobou, tak i krátkodobou paměť. Borůvky mají prokazatelný vliv i na rozvoj motorických dovedností.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden