Komerční sdělení
Můj kousek štěstí
Poznávání světa s omezeným rozpočtem – jak vidět více za méně?
Poznávání světa s omezeným rozpočtem – jak vidět více za méně?

Levné cestování je možné a dává nám něco víc než jen více peněz na účtu nebo v peněžence. Pokud si během svých cest a výletů osvojíte umění rozumně utrácet peníze, budete moci častěji cestovat, více vidět a být otevření novým věcem a utrácet úplně stejně jako dříve. Poradíme vám jak vidět více za méně peněz.
Jak cestovat po světě s omezeným rozpočtem?
Jak cestovat levně po světě s omezeným rozpočtem? A jde to vůbec? Levné cestování existuje a daří se mu velmi dobře. Nicméně v životě není nic zadarmo. Možnost cestovat levně po celém světě bude vždy ve větší či menší míře na úkor vašeho duševního či fyzického pohodlí.

Je jedno, zda hledáte meaga levné letenky do Amsterdamu nebo do Paříže.

Pokud nemáte moc peněz na cestování, počítejte s tím, že strávíte mnoho času hledáním levné alternativy. Pokud však budete mít spoustu času na jeho hledání, bude to určitě dobrá investice. Cestovatelské blogy, průvodci, reportáže od přátel i neznámých lidí, cestovatelské skupiny na sociálních sítích – to vše jsou místa, kde najdete jak inspiraci pro své další cesty, tak praktické rady na každé téma spojené s cestováním.

Využívejte vyhledávače letenek

Díky nim se můžete levně a rychle ocitnout několik tisíc kilometrů od domova. Pravděpodobně znáte nejjednodušší metody, jako je vyhledávání letů v režimu inkognito? Každý prohlížeč sleduje každý váš pohyb, takže stojí za to mu to trochu ztížit.

Díky tomu najdete letenky levně.

Někdy můžete najít skutečně neuvěřitelné nabídky. Sledujte portály, které shromažďují informace o akcích poskytovaných leteckými společnostmi – např. eSky.

Otevřete své dveře i srdce

Na internetu existují portály, které spojují cestovatele. Když jedete na výlet a hledáte ubytování např. v Barmě, stačí zajít na takový web a promluvit si s pár lidmi. Pravděpodobnost, že vám někdo nabídne ubytování je dost vysoká. Místní obyvatelé jsou navíc skvělým zdrojem rad a informací. Existuje mnoho takových portálů, například Couchsurfing.

Ještě jeden tip: zeptejte se místních, kde nejčastěji nakupují. Najděte si velký supermarket nebo místní trh, vždy tam seženete levnější věci.
Prozkoumejte cílové místo důkladně předem
Když vybrané město navštívíte, nezapomeňte se podívat, jaká muzea má. Například v Aténách je muzeum hraček z celého světa, kam je jednou týdně vstup zdarma. V Evropě jsou pondělky zpravidla dnem, kdy jsou muzea zavřená. Udělejte si čas a naplánujte si výlet s ohledem na takové atrakce, jako jsou muzea, umělecké galerie a dokonce i divadla a opery.

Inspirujte se článkem Města, která stojí za návštěvu ještě letos v létě.

Buďte nezávislí

Batoh, stan a spací pytel vám dávají nezávislost, ať jste kdekoli. Nákupem těchto tří kusů vybavení svou nezávislost zvýšíte. Nemusíte platit za drahé hotely, kempování v přírodě vám dá hodně. Nemusíte stresovat s tím, že přijedete pozdě nebo neseženete volný pokoj.

Rovněž přizpůsobte datum a počasí na místě účelu vaší cesty. Podle účelu vaší cesty zvolte termín, kdy bude optimální počasí. Nemá smysl jezdit do Itálie například v červenci nebo srpnu, pokud se plánujete zaměřit na poznávání památek. Velkým problémem se může ukázat horko a obrovské množství turistů na místě.

Cestujte mimo sezónu

Pokud můžete, zvolte méně oblíbené termíny. Zákony nabídky a poptávky jsou neúprosné – většina služeb na místě pak bude levnější. Určete, kdy je místní vrchol prázdninové sezóny – to je obvykle doba, kdy je turistický ruch nejvyšší. Nejlepší je cestovat těsně před nebo těsně po skončení sezóny.
Jak ušetřit peníze na místě?

Snižte si náklady na směnu peněz

Přímá směna měny na místě je obvykle nejdražší možností. Pokud můžete u nás nakoupit místní měnu za výhodnou cenu, udělejte to a vezměte si ji s sebou. Nejlevněji to bude přes online směnárny nabízené bankami nebo přes specializované weby.

Využijte bezplatných výběrů hotovosti z bankomatů

Pokud můžete, nemusíte se vystavovat rizikům spojeným s přepravou hotovosti. Před odjezdem si zkontrolujte, kolik vás bude stát výběr hotovosti z bankomatů.

Pokud cestujete do Euro zóny, zvažte použití měnové nebo víceměnové karty (jedna karta propojená s účty ve více měnách), což vám umožní vyhnout se provizím za platby a nákladům na převod měny (někdy i dvakrát).

 

Další článek
Související články
Velká hvězda přelomu osmdesátých a devadesátých let, a ve své době idol dívčích srdcí, skladatel, zpěvák a zakládající člen kapely Lucie, Michal Penk, se opět hlásí o své slovo. Společně se svou skupinou se rozhodl nastartovat opět koloběh věcí a vydává se na česko-slovenské turné. Stejně jako před lety dokázal svým krásným hlasem a příjemným […]
Nadcházející trendy v kosmetickém průmyslu mají vždy silný dopad a vyvolávají velkou pozornost. To platí i o nedávném odhalení nové kosmetické řady od značky Sain, které se uskutečnilo 6. června v nádherných zahradách pražského hotelu The Grand Mark. Právě zde byly nejenže představeny nové produkty, ale akce také posloužila jako příležitost k oslavě dlouhodobé spolupráce […]
Značka Skechers přichází s druhou edicí Skechers x Jen Stark okouzlujících a barevných designů na obuvi, které oživí váš šatník na celou sezónu. Po velkém úspěchu první série, která se rychle vyprodala, obnovuje Skechers spolupráci s umělkyní z Los Angeles a uvádí svou nabídku se širokou paletou stylových tenisek. Kolekce, která je nyní dostupná pro […]
Moje sladké tajemství / 30.5.2024
Milujete italskou pizzu, ale chcete jíst zdravě? Z pohodlí domova si můžete připravit takovou, která je nejen nízkokalorická a nutričně plnohodnotná, ale taky neodolatelně chutná. Při vlastní přípravě získáte kontrolu nad použitými ingrediencemi a můžete si být jisti, že výsledek se obejde bez konzervantů. Připravte si ingredience podle našeho receptu a pochutnejte si na skvělé […]
reklama
V premium článcích najdete to nejlepší z našich časopisů
Pondělí Běžte svému štěstí naproti
Středa Časopis, který vás naladí do pohody
Středa Týdeník o všem, co hvězdy tají
Čtvrtek To nejlepší, co si ke kávě můžete dát
Čtvrtek Konečně časopis, se kterým vyhrajete
Časopis se kterým minulost nestárne
Nezapomenutelné a milované hvězdy
Můj čas na kafíčko speciál
Extra porce příběhů ze světa slavných
Časopis, který ženám rozumí
Naše časopisy si můžete také výhodně předplatit!
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama

O nás

Jedinečný web, který Vám přináší aktuální zprávy ze světa slavných osobností. Můžete poznat skutečné životy populárních herců, zpěváků či jiných známých celebrit. Odhalit strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend.

Vaše redakce

Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz