Můj čas na kafíčko

Poznejte kouzlo, které má ricinový olej

Tenhle tekutý zázrak používali jako zkrášlovadlo už staří Egypťané. Pokud vás trápí všelijaké nedokonalosti pleti či vlasů, pozvěte si ho na pomoc.

Rostlinné oleje mají v oblasti krásy i zdraví široké spektrum pozitivních účinků. Zatímco některé jenom oživí unavenou pleť nebo zacelí roztřepené konečky vlasů, jiné toho umí mnohem víc. Pojďte se podívat, jakým využitím se pyšní právě ricinový olej?

Používejte olej jen zevně.

Mít řasy jako panenka

Nenadělila vám příroda husté, dlouhé řasy? Dopomozte si k nim právě ricinovým olejem. Pravidelným nanášením malého množství oleje na řasy lze docílit jejich posílení a zhoustnutí.

Při nanášení ale dávejte dobrý pozor, aby se olej nedostal do očí. Nejlepší je nanášet olej pomocí namočené vatové tyčinky přímo ke kořínkům řas večer před spaním.

Krásná a hebká pleť

Ricinový olej má výborné promašťující účinky a pomáhá i extrémně suché pokožce. Dokáže pleť skvěle hydratovat, také bojuje proti bakteriím. Díky vitaminu E a mnoha dalším látkám pomáhá ricinový olej obnovovat poškozenou kůži a zmírňovat tak jizvy, strie nebo spáleniny od sluníčka.

Než si ho však nanesete, udělejte si test, zda na něj nejste alergická. Stačí nanést pár kapek do ohybu paže. Případná alergie se projeví do 24 hodin zčervenáním pokožky nebo vyrážkou.

Do roztřepených konečků stačí vetřít pár kapek oleje a nechat jej působit půl hodiny.

Oslnivě lesklé vlasy

Ricinový olej se strukturou podobá keratinu, proto je ideální k regeneraci poškozených, suchých a lámavých vlasů. Pro zlepšení růstu vlasů vmasírujte malé množství oleje alespoň dvakrát týdně do vlasové pokožky, nechte působit přes noc a ráno vlasy umyjte. Jestli se vám třepí konečky, vetřete do nich pár kapek oleje a nechte ho působit asi 30 minut a pak vlasy umyjte šamponem.

Odpočatý pohled

Ricinový olej obsahuje velké množství mastných kyselin, které vyživují pokožku a udržují ji dokonale hydratovanou. Po aplikaci na kůži zvyšuje syntézu kolagenu a elastinu a tím pleť omlazuje.

Každý večer si ricinový olej naneste na obličej a proveďte jemnou masáž oblasti pod očima. Věnujte jí alespoň minutu nebo dvě, aby se olej dokonale vstřebal.

Pevné, dlouhé a krásné nehty

Jsou vaše nehty křehké a snadno se lámou? Také s tím vám ricinový olej umí pomoci. Pečlivě vetřete malé množství oleje na nehtová lůžka a nechte ho působit nejméně 30 minut, ideálně však přes noc.

Aby se olej neotřel do lůžkovin, použijte kosmetické bavlněné rukavice. Ráno nehty omyjte. Tento rituál opakujte několik dní po sobě, a zcela jistě uvidíte zlepšení. Nehty začnou být pevné, lesklé a zdravé.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden