Můj čas na kafíčko

Poznejte krásy Zakynthosu

Ne nadarmo se mu říká „květina východu“. Tento ostrov je skutečně jedním z nejkrásnějších na světě. Zároveň je třetím největším v Jónském moři, a proto na Zakynthosu vždy budete mít co dělat.

Cena: týdenní zájezd pořídíte od 10 590 korun.
Teploty: Průměrná teplota vzduchu v srpnu je okolo 30 C, průměrná teplota vody bývá 24–25 C.

Spousta turistů z celého světa se každoročně na Zakynthos sjíždí hned z několika důvodů. V letních měsících tu v nejznámějším zálivu Laganas kladou želvy Caretta caretta do písku tisíce vajíček, to je nejen velmi zajímavý přírodní úkaz, ale také oblíbená turistická atrakce.

Všichni ostatní se na Zakynthos sjíždějí kvůli Modrým jeskyním, průzračně čisté vodě a bohatému kulturnímu i společenskému vyžití.

Nejkrásnější pláže

Dvě třetiny ostrova zabírají hory a kopce, zbytek je tvořen těmi nejkrásnějšími plážemi na světě. Mezi ty nejnavštěvovanější patří Agios Nikolaos v zátoce Vasilikos, která je vyhledávána zejména potápěči hledajícími bohatý podmořský život.

Další nádhernou pláží je Amboula. Tou nejznámější na světě je ale bezpchyby pláž Navagio, kde před více než čtyřiceti lety ztroskotala pašerácká loď, jejíž vrak na pláži zůstal dodnes.

Nejznámější letoviska

Nejoblíbenějším střediskem na ostrově je především Laganas s bohatým nočním životem. Velmi oblíbeným místem na trávení letní dovolené je rovněž Argassi, které se nachází čtyři kilometry od hlavního města Zakynthos.

Středisko Alikes zase zvolte tehdy, pokud dáváte přednost poklidnější dovolené a bydlení uprostřed nádherných olivových hájů, kterých je v této části ostrova obrovské množství.

Střediska Alikes a Alikanas dostala své názvy podle solných dolů, které se nacházejí kousek odtud. Pláže v této oblasti jsou vhodné zejména pro rodiny s dětmi, neboť tu nepanuje takový ruch.

Blue Caves patří mezi dechberoucí přírodní úkazy

Lodě z pláže Agios Nikolaos každý den vyplouvají směrem k přírodním monumentům ležícím v severní části ostrova, které turistům, již vidí Modré jeskyně poprvé, doslova a do písmene vyrazí dech.

Mořské řasy přichycené na skalách a bílé písečné dno odrážejí sluneční světlo a vytvářejí neobvyklé světlo se zvláštním modrým odstínem, který jinde na světě hned tak neuvidíte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden