Moje šťastná hvězda

Poznejte sílu skvělých olejů

Rozzáří a omladí vaši pleť!

Říká se jim tekuté zlato a může je používat každý. Máte obavy z přílišné mastnoty? Nemusíte mít strach, ukážeme vám, jak pracovat s oleji v každé situaci

Je omyl se domnívat, že oleje jsou příliš mastné, takže ucpávají póry a pokožka pak nemůže správně dýchat. Je to totiž právě naopak. Oleje dokážou rozpustit i hutnější maz, který se hromadí v kůži (včetně nehezkých černých teček), a pokožku tak krásně vyčistí. Je pravda, že některé druhy jsou mastnější, takže chvíli trvá, než se vpijí, a je třeba vtírat je krouživými pohyby prstů do pokožky, což může trvat i několik minut. Ale to přece vůbec nevadí. Proč si po celodenním kolotoči nedopřát malou relaxační masáž? Klidně přitom sjeďte také na krk a na ramena. Uvidíte, jak krásně se vám bude usínat.

Lisované zastudena

Není však olej jako olej. Většina krémů a dalších kosmetických přípravků obsahuje minerální oleje nebo oleje rafinované. Ty jsou však – z hlediska blahodárných účinků – prakticky bezcenné. Obsahují totiž minimální množství výživných látek, které se ničí vlivem tepelných úprav, nejsou schopny se pořádně vstřebat a brání pokožce v dýchání. Pokud se tedy rozhodnete pořídit si nějaký kosmetický olej, vybírejte výhradně z olejů lisovaných zastudena, což je zcela odlišná kategorie.

Pronikají hluboko

Tyto oleje mají ryze přírodní původ, nenajdete v nich syntetické látky, konzervanty ani barviva.
Jsou vyráběny z pečlivě vybraných rostlin, což zaručuje jejich prvotřídní kvalitu. Ukrývají velké množství tzv. bioaktivních látek, vitaminů a minerálů v jejich přirozené podobě, které jsou pro tělo něco jako elixír zdraví. Umí proniknout až do nejhlubších vrstev pokožky a svým složením jsou velmi podobné tukům lidského těla. Výborně se vstřebávají, nezanechávají pokožku mastnou a nezpůsobují žádné alergické reakce.

Pomáhají při ekzémech

Přírodní rostlinné oleje se dají využít mnoha způsoby. V první řadě slouží k pravidelné péči o pokožku. Vtíráním a jemnou masáží ji pomáhají vyživovat a regenerovat, činí ji vláčnou, podporují její pevnost a pružnost, obnovují přirozenou lipidovou vrstvu a starají se také o dostatek vláhy (zajišťují potřebnou hydrataci). Kromě toho zlepšují stav pleti při různých kožních potížích, jako je akné, lupénka nebo ekzémy, a napomáhají lepšímu prokrvení kůže. Jsou rovněž velmi vhodné k ošetření pokožky poškozené opalováním a představují ideální prostředek k péči o citlivou dětskou pleť.

Navracejí vlasům lesk a pružnost

Olejové kúry svědčí také vlasům, především těm suchým a poškozeným – například z důvodu častého barvení, melírování nebo po trvalé, ale také kvůli přílišnému používání žehliček a fénů.
V tomto směru dokážou oleje skutečné zázraky. Uzdraví i velmi suché nebo krepaté vlasy, vyhladí jejich povrch, zjemní je a navrátí jim ztracený lesk. Lze je použít i jako intenzivní hydratační masku po každém umytí vlasů. Je to skvělé.

Oleje pronikají hluboko do pokožky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden