Moje sladké tajemství

Pozor na jarní sluníčko

Po dlouhé zimě můžeme konečně na procházku, slunečním paprskům se s radostí vystavujeme, co to jde, ale je to obrovská chyba.

I když vitamin D dělá naší psychice dobře, pleti už o dost méně. Ta je totiž po náročné zimě na sluníčko naprosto nepřipravená a my bychom měly mít na paměti, že déle než půl hodiny bychom se na slunci bez náležité ochrany rozhodně neměly zdržovat.

Přestože se to na první pohled nezdá. Ono slunce ještě tak nepálí. Je to ale zrádné, jako když jste na horách. Vaší pleti hrozí podráždění a poškození. A vám starosti navíc.

Bez krému s UV filtrem ven nechoďte

Ačkoli se to někomu z vás může zdát zvláštní, doporučují odborníci na jaře pleť ošetřovat kosmetikou přímo s filtry. Ideální jsou tzv. minerální filtry, které se nevsáknou do kůže, přičemž působí obdobně jako zrcadlo – sluneční paprsky prostě odrazí.

Nezapomínejte ani na rty, které chraňte kvalitním balzámem. Stejně jako oči, kterým dopřejte kvalitní sluneční brýle s dostatečnou ochranou proti škodlivému záření.

Vyhnete se tak zarudnutí očí, zánětu spojivek a dalším nepříjemnostem ohrožujícím vaše zdraví, spojeným s prvním jarním sluncem, které je jinak moc fajn.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden