Moje sladké tajemství

Pozor na spáleniny od sluníčka!

Konečně jsme se dočkali léta a s ním spojeného opalování. Pozor však na to, že slunce je sice dobrý sluha, ale špatný pán. Pokud to ale přece jen přeženete a spálíte se, budou se vám jistě hodit následující rady.

Aloi vera musíte mít!

Pro všechny případy si domů pořiďte Aloi vera. Je totiž užitečné mít vždy po ruce tuto nenáročnou rostlinu, zvlášť pokud se spálíte. Právě v takovém případě můžete rozříznout její list a postižená místa namazat jeho šťávou.

Pomůže máta i heřmánek

Na zchlazení pokožky skvěle funguje máta nebo heřmánek. Prospěšné látky obsažené v zeleném čaji, jako jsou třísloviny a teobromin, zase pomáhají proti bolesti. V případě spálenin od slunce si z uvedených bylin udělejte výluh, který nechte vychladit.

Pozor na horečku!

Pokud jste spálení, v žádném případě nechoďte alespoň 2 dny na slunce. Spálená místa zakrývejte lehkou prodyšnou látkou, a když už musíte ven, raději se držte ve stínu a v chladu. Pokožku mažte ochranným krémem s vysokým faktorem a hodně pijte. Trpíte-li zimnicí a máte horečku, okamžitě vyhledejte lékaře, který vám pomůže.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden