Můj kousek štěstí

Prachy se jen sypou...

Copak asi měla z matematiky? No vypadá to na jedničku. Říká se přece: Co je doma, to se počítá – a v rodině Terezy Kostkové (45) to platí dvojnásob. 

„Hrajeme v tom s mamkou  a režíruje to její zeťák, tak prostě zkoušíme doma,“ říká Tereza se smíchem o divadelní hře Na útěku, v níž účinkuje spolu s maminkou Carmen Mayerovou (77), přičemž režisérem je Terezin manžel, a tedy zeť Mayerové, Jakub Nvota (44).

Herci se s oblibou označují za rozevláté umělce, ale tohle spíš než umění připomíná obyčejný byznys. Jako když si prodavači ze stánku doma na koleně šijí trička, šortky nebo tašky, aby bylo zítra v kiosku co prodávat. Jakub Nvota režíruje kolem třech desítek představení – dá se to vůbec stihnout? Asi ano.

Vedle toho napsal knihu Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama, kterou jeho žena přeložila ze slovenštiny do češtiny. Sama účinkuje rovněž ve spoustě divadelních her, moderuje televizní taneční soutěž StarDance a hraje hlavní roli v seriálu Hvězdy nad hlavou.

Opět se nabízí otázka: Dá se to vůbec všechno stihnout? Už je to dávno, co herci tábořili za městem v maringotkách, kradli slepice, aby neumřeli hlady, a srdce jim bušilo pro umění. Dnes mnohým bije hlavně pro peněženky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden