Můj kousek štěstí

Pramen vrací život

Jemný melír vypadá v blond vlasech přímo skvěle

Přemýšlíte o tom, že byste si nechala prosvětlit vlasy? Můžete si vybrat, zda zvolíte techniku melíru, bayalage nebo ombré.

Obvykle platí, že čím je žena starší, tím světlejší barvu vlasů by měla mít. Neplatí to stoprocentně, ale světlejší pramínky umějí udělat divy.

Zkuste to nanečisto

Světlejší prameny vlasů krásně vykreslí jejich texturu, opticky zvětší i objem účesu a lépe schovají případné šediny. Dejte si ale pozor. Zesvětlení by mělo být jemné, nenápadné, skoro jako od sluníčka.

Než se tedy vypravíte ke kadeřnici, vyzkoušejte si nejdříve šetrnou přírodní cestou, jaký asi bude výsledek. A pamatujte přitom na staré, známé pravidlo: Méně je někdy více.

Častým zesvětlováním mohou být vaše vlasy poničené, dbejte tedy i na jejich regeneraci.

Pro blondýnky

Dodat blond vlasům světlejší barvu není složité. Připravte si oplach, který je přirozeně prosvětlí. Použijte hrst šafránu, půlku citronu a heřmánek.

Heřmánek a šafrán spařte horkou vodou, nechte půl hodiny odstát, pak přidejte citronovou šťávu. Po umytí vlasy opláchněte tímto nále­vem.

Nebo smíchejte lžíci medu se dvěma lžícemi jablečného octa a lžící olivového oleje, nechte odstát a směs naneste na vlasy jako masku. Po 15 minutách opláchněte.

Ombré je ideální volbou hlavně pro brunetky.

Pro brunetky

Tmavší vlasy doznají jen mírného zesvětlení, ale při pravidelném používání rozdíl uvidíte. Vezměte sáček černého čaje, hrst lístků sušené šalvěje, lžíci vinného octa a dvě kapky rozmarýnového éterického oleje.

Sáček a šalvěj zalijte v misce dvěma šálky horké vody a nechte půl hodiny louhovat. Pak přidejte ostatní ingredience a vlasy po umytí výluhem opláchněte. Můžete zkusit smíchat i skořici a vaječný žloutek.

Naneste směs na vlhké vlasy jako masku a zakryjte igelitem. Nebo ji naneste jen na jednotlivé prameny. Nechte působit 20 minut a pak opláchněte. Směs působí i jako výživná maska.

Co chtít od kadeřnice?

Klasický melír se dnes dělá jemnější, aby působil přirozeněji a zesvětlení je možné i o několik odstínů. Ombré zesvětlí jen konce vašich vlasů, takže odrosty není třeba řešit.

Při balayage kadeřník štětcem doslova kreslí ve vlasech. Výsledek je poté vždy originální, přechody barev působí jemně a přirozeně.

Dobré rady

• Balayage sluší brunetkám a ženám s přirozeným slámovým odstínem vlasů.
• Ombré se nehodí pro ženy s výraznými odrosty plnými šedin.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden