Moje šťastná hvězda

Přátelství ke šťastnému manželství nestačilo

Herečka Mahulena Bočanová (52) působí na první pohled jako velmi sebevědomá žena. Proto je velmi překvapující, že od dětství trpěla velkými komplexy méněcennosti a že je i nyní velmi stydlivá.

Kráska s kyperskými předky

Už když hrála Mahulena první dětské role, bylo jasné, že z ní vyroste nádherná žena. Ona však kupodivu trpěla velkými mindráky. Vypadala totiž úplně jinak než ostatní holčičky v jejím věku.

Prý proto, že jejich rodina měla kyperské předky. Navíc prý žila úplně jinak než ostatní děti, které znala ze svého okolí. Mahulenin tatínek byl totiž proslulý architekt Jan Bočan (†73), jenž stavěl po celém světě ambasády, a maminka zase krasobruslařka a úspěšná modelka.

Záviděla jim postel s nohami

Zatímco Mahuleně kamarádky záviděly drahé hadříky z ciziny, ona toužila po jediném. Chtěla splynout s ostatním davem a příliš nevyčnívat.

Bočanová dokonce záviděla svým kamarádkám jejich obyčejný život. Třeba to, že spaly v posteli s nohami, zatímco ona měla na zemi letiště. Bylo jí líto, že si její spolužačky nosí z domova do školy svačiny, protože její maminka byla bohémka a domácnost občas nestíhala.

Mahulena záviděla ostatním i to, že mohou v trenýrkách a tričku chodit do Pionýra, protože její maminka prohlásila, že žádné komunistické stejnokroje podporovat nebude. Dnes prý Bočanová své matce rozumí a vzpomíná spíše na to, že s ní byla ohromná legrace.

Brzy přišla o matku

Navíc měla vždy pevné morální zásady. „Maminka mě jednou načapala, jak v pionýrském šátku držím stráž u pomníku padlých hrdinů, a seřezala mě pórkem, co jí čouhal z tašky,“ vyprávěla později s úsměvem Bočanová.

Přes všechny tyto, dnes už úsměvné, momenty byl jejich vzájemný vztah několik let velmi napjatý. V šestnácti letech se spolu tak pohádaly, že ji maminka dokonce vyhodila z domu.

Mahulena se domů několik příštích let nevrátila, na to byla příliš hrdá. I maturitní vysvědčení prý hodila rodičům pouze do poštovní schránky.

Od té doby žila Bočanová sama a trvalo ještě dlouhý čas, než se s matkou zase usmířily a všechno si vyříkaly. Bohužel, toho společně stráveného času jim už moc nezbývalo. Maminka totiž v poměrně mladém věku podlehla zákeřné rakovině prsu.

Zaplatil za ni tučné odstupné?

Mahulena si trauma z exotického vzhledu nesla až do dospělosti. Ačkoli se už jako malá objevovala před filmovou kamerou, v dospělosti pro ni role téměř nebyly.

Prý se zjistilo, že je natolik výrazný typ, že je pro film nezařaditelná. Takže prý hrála jen atraktivní milenky hlavních hrdinů, co jim pak přinesou do postele kafe.

I když Mahulena s přibývajícími lety zraje jako víno a nikdo by jí rozhodně nehádal, že má za sebou padesátku, nemá štěstí v partnerském životě. Vše je o to horší, že tato atraktivní žena nese těžce každé další milostné zklamání.

Mahulena kvůli své první lásce kdysi dokonce chtěla skočit z Nuselského mostu, a kdyby nezasáhli její kamarádi, nejspíš by se jí to i povedlo. Špatně skončilo její první manželství s Martinem Svobodou.

Šuškalo se dokonce, že aby jí povolil rozvod, musel mu její druhý manžel, podnikatel Viktor Mráz (51), vyplatit milionové odstupné. Mráz zřejmě zaplatil, protože 3. května v roce 2001 proběhla tajná svatba, při které bylo dobře vidět, že nevěsta čeká miminko.

Milující rodiče

Sice tehdy oba moc dobře věděli, že květen není pro uzavření sňatku příliš vhodná doba, přesto se kasali, že nejsou pověrčiví a že pevně věří v úspěch svého manželství.

Jejich dcerka Marina (17) se narodila v srpnu téhož roku. Brzy se bohužel ukázalo, že staré pověry mají nejspíš pravdu. A přitom se oba, alespoň ze začátku, tolik snažili.

Byli milujícími a starostlivými rodiči Márinky, která od narození trpí lehkou mozkovou dysfunkcí, a na veřejnosti o sobě vždy velmi hezky hovořili.

Bočanová si dokonce chválila, že jí Viktor nikdy nepředhazoval kila, která nabrala v těhotenství, a později dokonce tvrdila, že se tvářil zklamaně, když se vrátila na svou váhu.

Bylo to v troskách

Proto si také pochvalovala, že když hraje v divadle, tak malou Márinku uspává její tatínek. Mahulena a Viktor brzy koupili vedle svého domu penzion a chtěli se věnovat hlavně jemu.

Být víc doma a pomáhat Márince s přesunem ze školky do školy. Po osmi letech manželství však vyšlo najevo, že se jejich svazek rozpadl. Později se dokonce spekulovalo o tom, že Viktor od Mahuleny odešel kvůli své známosti se zpěvačkou Martou Jandovou (45).

Jenomže pravda byla nejspíš někde úplně jinde. Manželství Mahuleny a Viktora bylo v troskách už dávno před tím, než si se zpěvačkou vůbec začal. Navíc to byla právě Mahulena, kdo jejich vztah ukončil.

„Byli jsme víc kamarádi než milenci, a to k manželství nestačí,“ řekla tehdy Bočanová. Svůj rozchod prý oznámili, až když si Viktor našel Martu. Celou situaci nechtěli dramatizovat ani kvůli své dceři Márince.

Holčička totiž podle psychologů potřebovala stabilní prostředí. Vše bylo pro Mahulenu o to složitější, že se herečka v té době obávala o zdravotní stav svého tatínka, a tak před ním veškeré zprávy o svém soukromí tajila.

Nakonec přece jen přišlo to, čeho se obávala. Když 7. prosince 2010 její otec zemřel, tak se Bočanová zhroutila. Tehdy herečka neustále tvrdila, že navzdory rozvodu spolu ona a Viktor komunikují bez problémů.

Mahulena od rozvodu vystřídala několik mladších mužů a stále nenarazila na toho pravého.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden