Pravé italské tiramisu

Lahodný moučník s příchutí kávy a mandlového likéru je oblíbený nejen v Itálii.

Suroviny na 8 porcí - 500 g mascarpone - dlouhé piškoty (2 balení) - 40 ml likéru Amaretto - 5 vajec - 5 lžic krupicového cukru - 150 ml silné černé kávy - holandské kakao na posypání

Postup

1. Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Z bílků vyšlehejte sníh, žloutky vyšlehejte s cukrem. Do žloutků přimíchejte mascarpone a našlehané bílky.

2. Do vychladlé kávy nalijte likér. Postupně v ní namáčejte piškoty a rovnejte je do mísy. Na první vrstvu piškotů dejte vrstvu krému, postup opakujte. Nakonec krém poprašte kakaem.

3. Tiramisu dejte zatuhnout do lednice.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden