Můj čas na kafíčko

Pravidla dokonalého opálení

Ráda se opalujete a toužíte po tom, aby vám snědá pokožka vydržela pokud možno co nejdéle? Jsou způsoby okořeněné malými triky, které vám tento sen splní.

Která z nás by netoužila po krásně zlaté pokožce, která vydrží celé léto? Jak se přitom chránit a zároveň si vzít z léta to nejlepší?

Příprava začíná doma

Základem jakéhokoli opalování je peeling. Nejdřív se zbavte odumřelé kůže na obličeji i na těle. Jen tak budete mít jistotu, že se opálíte rovnoměrně. Dalším důležitým krokem je hydratace.

Slunce pokožku vysušuje, a tak je důležitá hydratace zvenku, ale také zevnitř. Platí tedy mazat a pít. Pijte pokud možno čistou vodu a na pokožku těla i na obličej zvolte přes léto hydratační produkty.

Vhodná strava

Opálenou pokožku můžete podpořit i vhodnou stravou. Doplňujte tělu pravidelně karoten a lykopen. Karoten podporuje opálení a lykopen posiluje kožní bariéru, čímž zvyšuje i její ochranu před UV zářením.

Lykopen najdete ve vodním melounu, papáje, grepu, paprice i rajčatech. Karoten, to je mrkev, batáty nebo máslová dýně. Najdete ho i ve špenátu, meruňkách, brokolici nebo hrášku.

Jde to i bez slunce

Pokud patříte k těm, kdo se po každém pobytu na slunci spálí, nebo aspoň zčervenají, připravte se důsledněji. Pro začátek zvolte samoopalovací krémy, kterých je na trhu mnoho.

Pryč jsou doby, kdy obarvily oblečení nebo byla výsledkem oranžová barva à la pomeranč. V kosmetických salonech si můžete dopřát i speciální nástřik. Takové opálení vám vydrží asi 10 dní, pak je můžete znovu opakovat.

Bezpečně na slunci

Neplatí, že čím déle budete na slunci, tím víc se opálíte. Melanin, který je zodpovědný za hnědnutí pleti, si totiž tělo vytváří asi jen 2 až 3 hodiny pobytu na slunci. Po této době už opalování nemá smysl, protože si jen zaděláváte na nepříjemnosti spojené s nadměrným sluněním, jako je dehydratace nebo úžeh.

Solárium s mírou

Vyladit barvu na sezonu můžete i v soláriu. V tom případě šetřete obličej, kde je pleť nejvíc náchylná k tvorbě vrásek. Použijte kosmetické přípravky určené do solária a využívejte funkci vypnutí obličeje.

Jak si sluncem nezničit vlasy

Ochranu před sluncem potřebují i vlasy. Existují řady výrobků určených pro pobyt na slunci a u moře. Geniální jsou oleje, které podpoří přirozenou strukturu vlasů. Po pobytu na pláži vlasy umyjte speciálním„slunečním“ šamponem a naneste masku. Zkuste i ochranný sprej.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden