Pražma na grilu

Suroviny na 4 porce:

1–2 ks citrony

4 pražmy

4 větvičky rozmarýnu

mletý černý pepř

sůl

0,1 l olivového oleje

špetka mleté sladké papriky

alobal

Postup:

Vykuchanou rybu omyjeme, osušíme a do kůže uděláme ostrým nožem několik šikmých zářezů. Olivový olej promícháme s paprikou. Rybu včetně vnitřku řádně potřeme olejem, osolíme a opepříme. Každou pražmu naplníme 2 plátky citronu, větvičkou rozmarýnu a pevně uzavřeme do alobalu. Necháme několik hodin odležet v chladu. Alobalové balíčky s rybou grilujeme při střední teplotě z každé strany přibližně 10–15 minut. Podáváme se zeleninovými saláty, omáčkami a pečivem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden