Moje chvilka pohody

Přebrala jsem neteři manžela

Stále dokola si kladu otázku, zda to všechno stálo za to. Jenže člověk srdci neporučí a city neošálí. Jenže následky citové bouře bývají někdy kruté.

Dívám se na svůj stolní kalendář a slzy se mi hrnou do očí. Dnes má Darinka narozeniny. Je jí třicet a my to spolu rozhodně slavit nebudeme. Nakonec jsme společně neslavili už ani její pětadvacetiny. Už dlouhých šest let se nevídáme. A nejen s ní.

Moje oblíbená neteř

Když se mé sestře narodila první holčička Darinka, byla jsem moc šťastná. Sama jsem v té době toužila po miminku, ale nebyl nikdo, s kým bych dítě mohla mít. Ochotně jsem proto s malou neteří sestře pomáhala.

Na jedné procházce s kočárkem jsem v parku potkala Járu. A pak už jsme se potkávali pravidelně a nakonec se vzali. Moje dcera Hanička je o tři roky mladší než Darinka. Děvčata se ale skamarádila a stala se z nich nerozlučná dvojka.

Skvělé rodinné zázemí

V té době se moje a sestřina rodina velmi často a rády stýkaly. Trávili jsme společně víkendy, část dovolených a všechny svátky a rodinné oslavy. Bylo to skvělé rodinné zázemí, které však nemělo trvat věčně. Vše se pokazilo ve chvíli, kdy do našich životů vstoupil Zdeněk.

Na jednu rodinou sešlost si ho přivedla moje neteř Darina. Když nás představovala a Zdeněk se mi zadíval do očí a pevně mi stiskl ruku, podlomila se mi kolena.

Už se chystala svatba

Zdeněk byl o dvanáct let starší než moje neteř. Ona ho ale milovala a chtěla si ho vzít. Vše se ale odehrálo úplně jinak. Hned druhý den po našem seznámení na mě čekal Zdeněk před prací. Naše ničím neovladatelné vzplanutí bylo oboustranné. Nedokázali jsme to zastavit, byli jsme oba jak omámení a pálili za sebou všechny mosty.

Hotová spoušť

Náš vztah se nedal utajit ani zastavit. Zasáhl bolestivě celou rodinu mé sestry a samozřejmě i mého manžela a dceru. Všichni se k nám obrátili zády. Chápala jsem to, ale v té chvíli jsem vůbec nedomýšlela důsledky. Byla jsem bláznivě zamilovaná, měli jsme se Zdeňkem svůj vlastní malý svět. A okolí nevnímali.

Hořké probuzení

Když naše pobláznění trochu ochladlo, začala jsem vnímat realitu kolem sebe. Moje neteř byla už třetí měsíc na psychiatrii, protože situaci neunesla. Moje sestra a její manžel mě zcela odepsali ze života. Můj skvělý, hodný manžel podal žádost o rozvod a dcera se o mně vyjádřila, že jsem strašná mrcha.

Zůstala jsem sama a doufala, že domů dorazí alespoň můj mladý milenec. Zdeněk je o devět let mladší a vynervovaná ženská na začátku přechodu ho přestává zajímat. Jenže těžko mu něco vyčítat. Na ten malér jsme od samého začátku byli dva.

Snad mi odpustí

Tak moc bych chtěla vrátit se o těch pět let zpátky. Na jedné straně to byla romantická a vášnivá láska, které nelituji. Na druhé straně jsem přišla o rodinu. A brzy asi nebudu mít ani jedno. Určitě se pokusím ozvat sestře a omluvit se. Snad mi odpustí.

Věra Z. (51), Příbram

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden