Moje šťastná hvězda

Přechod není konec života. Naopak!

Přechod dokáže vylekat nejednu ženu, ať už svým průběhem nebo kvůli jeho působení na psychiku.

Menopauza je zásadním milníkem v životě každé ženy. Rozděluje léta mezi jejím plodným obdobím a dobou po něm. Rozhodně to ale není žádný konec světa. Na přechod se lze připravit, a to především zdravým životním stylem.

Nebojte se ničeho!

Přechod je zcela přirozený stav, během nějž ženy ve věku kolem padesáti let přestanou menstruovat, jejich tělo začne produkovat méně hormonu estrogenu a progesteronu a přestanou být plodné. Toto období doprovází i celá řada nepříjemných projevů. Jedním z hlavních projevů jsou návaly horka, bolesti hlavy a únava. Někdy se připojí také poruchy spánku, ospalost, nebo dokonce deprese. Navíc se v tomto období zásadně mění mechanismy ukládání tuků. Ženy obvykle přibydou na váze a zárověň se jim přebytečná kila i hůře shazují.

Na všechno je lék

Na všechno je lék Projevy menopauzy lze ale zmírnit. Proto se doporučuje s některými začít ještě před samotným přechodem. Správná životospráva, vyvážená strava, dodržování pitného režimu a pravidelná fyzická aktivitu jsou jen základními kameny účinné prevence následků menopauzy.
Omezit by se ženy měly, i co se týče některých nezdravých potravin, jako jsou sladkosti, tučná a ostrá jídla, káva a alkohol. Fyzická aktivita by neměla být příliš náročná. Doporučuje se například chůze, taiči či jóga. Na přechod se žena může připravit také pomocí potravinových doplňků, které jsou volně dostupné v lékárně. Pomoci si ženy mohou i alternativní cestou. Například homeopatií. Do zdravého životního stylu je třeba zařadit i dobrou psychickou pohodu. Dělejte často především to, co vám přináší radost. Zapište se třeba do nějakých kurzů, jezděte s rodinou na výlety či věnujte čas kamarádkám. Tělo se vám odvděčí.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden