Můj čas na kafíčko

Před maminkou Jiří Grossmann utajil svatbu, před kolegy a ženou i vážnou nemoc!

Můj čas na kafíčko

Na vojně mu dávali jen dva roky života, vybojoval si jich mnohem více!

Patřil k legendám divadla Semafor, i když mu byl souzen jen krátký život. Nemoc, která Jiřího Grossmanna (+30) zabila, se přitom dnes už dá léčit.

Rodina, do které přišel herec, komik, skladatel a textař Jiří Grossmann (+30) na svět, byla pronásledována krutým osudem. Jeho dva starší sourozenci – bratr a sestra – zemřeli krátce po porodu.

V době, kdy Jiřímu bylo čtyřiadvacet let, postihla smrtelná mozková obrna i jeho další sestru, starší o jedenáct roků. Tehdy už on sám věděl, že s jeho zdravím je také něco špatně.

Předstíral, že je to angína

Dětství měl Jiří celkem šťastné. Učil se dobře, na vysvědčení měl pravidelně vyznamenání. Poutal na sebe pozornost svým hudebním talentem: ovládal několik nástrojů. Rodiče si přáli, aby šel po maturitě studovat na nějakou vysokou školu. Jiří si vybral filozofickou fakultu, tam se ovšem nedostal, takže jako náhradu zvolil stavební.

Tu ovšem stejně nedokončil. Místo přednášek nastoupil jako elév do divadla v Plzni. Musel jít na vojnu a tam došlo k osudovému setkání s

Zbývá vám 76% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden