Můj čas na kafíčko

Před manželskými povinnostmi se Květa Fialová schovávala na hřbitově!

Můj čas na kafíčko

Chtěla napravit kolegu alkoholika a tvrdě se jí to vymstilo.

Kdo ví, jak by se život Květy Fialové (†88) býval vyvíjel, kdyby na konci druhé světové války neprožila krutý a ponižující zážitek. Ten navždy poznamenal její vztahy k mužům, přesto se dvakrát provdala.

Ačkoliv Květa Fialová (†88) měla české rodiče, narodila se na Slovensku. Otec byl vojenský letec a legionář a za odměnu tam získal statek. Květa měla vždycky blíže k mamince, která byla sochařkou. „O tatínkovi se mi nikdy nezdálo. On to nemyslel zle, ale byl prostě moc přísný,“ popisovala.

Jak otec, tak matka si nesli následky z dramatických událostí první světové války. Otec po jedné havárii kulhal, což nesl dost špatně. Maminka se dostala v době revoluce do gulagu a kvůli rakovině tam přišla o nohu. „Dokázala se s tím ale vyrovnat,“ líčila Květa.

„Obdivovala jsem ji, jak snáší nepohodlnou protézu i trvalé bolesti.“ Manželství jejích rodičů se postupně rozpadalo a chtěli se rozvést, ale začátek

Zbývá vám 85% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden