Můj čas na kafíčko

Před smrtí se rodině omluvil…

Je až bolestné, jak dokáže být život k osudu člověka krutý. Přesně to poznal zpěvák a kytarista František Nedvěd (†73), který kvůli zákeřné nemoci, jež se mu vrátila podruhé, přišel částečně o hlas.

S Bratrem Janem Nedvědem (74)

Tedy o to nejcennější, co měl, kromě milované rodiny. V červenci na nemocničním lůžku nakonec skonal. Ještě předtím ale jedna z největších osobností české country stihla říct rodině tichounkým šeptem něco, co nikdo z nich asi nečekal...

Boj s rakovinou

Nedvěd se napřed potýkal s rakovinou plic, kdy měl v těle menší nádor, který blokoval prokrvení hlasivek. Proto nemluvil. Ale neblahého novotvaru se zbavil díky ozařování. Zpěvákovi, který v minulosti podstoupil také operaci srdce, se ale zhoubné onemocnění vrátilo a tentokrát rakovina napadla obal plic.

Syn a zpěvák Vojtěch Nedvěd (44) řekl, že v červenci hráli jednoho pátku s otcem v Olomouci a den nato začal být unavený a ospalý. Syn věřil, že je to následkem koncertu nebo tím, že nedlouho předtím prodělal onemocnění Covid-19.

Bohužel tomu tak nebylo a poté, co v neděli začal spát jeho otec pořád, odvezl ho okamžitě do nemocnice. Přesto nejen syn, ale i celá rodina věřila, že jakmile to Nedvědův stav dovolí, bude propuštěn do domácí péče.

Syn Vojtěch Nedvěd (44)

Šok pro blízké

Nemoc ale metastázovala do kostí a do všech vnitřních orgánů, které mu postupně selhávaly. Syn jeho bratra Jana Nedvěda (74) řekl, že ten boj se zkrátka nedal vyhrát. Rodině country zpěváka volali tehdy z nemocnice, aby co nejrychleji přijeli.

U lůžka se tak sešli jeho nejbližší, kteří byli zaskočeni jeho posledními slovy. Pošeptal jim: „Moc se vám všem omlouvám…“ Omlouval se za to, že už nemá sil dál žít, byť se snažil do poslední chvíle, a že ho moc mrzí, že své milované na tomto světě nechává samotné.

Jeho bratr Jan Nedvěd ale nepřišel. Nedorazil ani v noci po jeho smrti na smuteční rodinnou sešlost do Luk pod Medníkem, kde zpěvák žil, byť to měl kousek pěšky ze své chaty. Ze smrti bratra se prostě zhroutil.

Ale na pohřeb, který proběhl pět dní po smrti Nedvěda, přišel. S bratrem si začali být blízcí až před několika měsíci, do té doby byli rozkmotření. O to víc je zvláštní, že Jana Nedvěda smrt bratra tak hluboce zasáhla...

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden