Můj čas na kafíčko

Před snachou úzkostlivě tajím nevěry svého syna!

Poprvé jsem mu to odpustila, ale teď už si to vyčítám!

Nejhorší zklamání přinášejí naši blízcí, kterým jsme opravdu věřili.

Manželství svého syna Viktora jsem dlouho považovala za vzorné a bezstarostné. Vzal si hodnou dívku a měl s ní dvě děti. Ilona a Viktor bydleli nedaleko nás, takže jsem je často navštěvovala. Vždy jsem se v duchu nezapomněla pochválit, jak se mi podařilo vychovat a připravit k životu hodného chlapa. Bohužel to nebyla tak úplně pravda.

Prosil mě, ať nic neříkám

Jednoho všedního dne jsem si udělala volno v práci a vydala se na chatu, kterou jsme měli deset minut jízdy za Prahou. Chtěla jsem tam trochu udělat pořádek. Jaké ale bylo moje překvapení, když jsem tam - v době, kdy měl být v práci - zastihla Viktora. A nebyl sám. Přistihla jsem ho v přítomnosti mladé blondýnky. Oboustranně šlo o trapnou situaci. Viktor odjel, ale ještě předtím mě zoufale prosil, ať nic neříkám Iloně. Pro mě to bylo tak moc velké životní zklamání, že jsem plánovaného úklidu skoro nebyla schopná. Večer za mnou syn sám přijel. Omlouval se a snažil se mě přesvědčit, že podlehl jen jednorázovému pokušení. Poznala jsem mu na očích, že lže. Pochopil to a přiznal, že jim to doma už delší dobu neklape v ložnici a tak hledal řešení tímhle způsobem. Způsobilo to mezi mnou a synem delší napětí, ale nakonec jsem ho neprozradila.

Už mu nedokážu věřit!

Myslela jsem si, že to je už všechno vyřešené. Spletla jsem se. Za několik týdnů se situace opakovala znovu, skoro jako přes kopírák. Viktor si nedal říct. Znovu jsem ho při nečekané návštěvě na chatě přistihla s milenkou, opět jinou dívkou. Od té doby mám k synovi odměřený vztah. Už mu nevěřím. Mrzí mě, že má v Iloně doma hezkou a obětavou ženu a takhle pubertálně se chová. Vždy, když vidím, jak se na Viktora snacha zamilovaně dívá, trpím a mám sto chutí všechno jí říct. Nikdy jsem to zatím neudělala, ale vím, že to mezi ní a mým synem stejně jednou nedopadne dobře. Až se tak stane, bojím se, že to budu vyčítat také sama sobě!

Marta K. (54), Praha

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden