Můj čas na kafíčko

Před tragickou nehodou nás zachránil strážný anděl!

Nemohli jsme se dostat na místo, kam jsme chtěli - a to bylo nakonec dobře!

Od toho nedělního dopoledne věřím na nadpřirozené síly!

Stalo se to předloni na podzim. Dodnes si s mým manželem tu situaci dovedeme vysvětlit pouze jediným způsobem: v kritických chvílích, kdy jsme se mohli špatně rozhodnout, nás ochránil nějaký strážný anděl.

Myslela jsem, že je to porucha

Onu neděli jsme - tak jako každý den -jeli s Mirkem, mým manželem na obvyklý velký nedělní nákup. Měli jsme to zavedeno jako tradici už dlouhá léta. Kdysi s námi jezdily i děti; teď, když už byly skoro dospělé, jsme na to zůstali jen sami dva. K našemu rituálu patřilo, že k nákupnímu centru jsem řídila já a zpátky manžel. Projížděli jsme obvyklou cestou.

Na křižovatce jsem chtěla odbočit. Najednou to nešlo. Ať jsem točila volantem sebevíc, auto nereagovalo a jelo dál rovně. Mirek se na mě udiveně podíval. Zastavila jsem a řekla mu o problémech - že máme zřejmě na voze nějakou poruchu s řízením.

K nákupnímu centru bylo možné odbočit ještě na další křižovatce, takže jsme z toho nedělali vědu. Tedy alespoň do té chvíle, než se i tam situace opakovala! Ani jeden z nás nikdy nic podobného předtím nezažil!.

Vysvětlení bylo šokující!

Raději jsem v té chvíli Mirka pustila za volant. Otočili jsme auto, ale tentokrát pro změnu nešlo odbočit doleva. Opět nás nějaká síla nechtěla k obchodnímu centru pustit, ani na jedné z obou křižovatek.

Zkusili jsme to ještě dvakrát, se stejným výsledkem. Rozjeli jsme se tedy domů, aby se Mirek na auto podíval. Nenašel žádnou závadu, ale když auto prohlížel, volala nám naše známá.

Ptala se nás, jestli jsme slyšeli o té hrozné nehodě několik aut u supermarketu. Došlo nám, že se ta havárie přihodila právě v době, kdy jsme tam směřovali. Podívali jsme se s Mirkem na sebe a  já nahlas vyslovila myšlenku o strážném andělovi.

Manžel, i když byl jinak spíš rozumově založený, se mnou tentokrát souhlasil. Na nákup jsme vyjeli odpoledne a tentokrát jsme odbočili bez problémů. Ta nevysvětlitelná porucha nám možná zachránila život, protože velká nehoda před obchodním centrem si vyžádala i oběti na životech!

Adéla L. (58), Praha

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden