Můj čas na kafíčko

Před vážným nebezpečím mě varoval hlas z budoucnosti!

Mladík mi doporučil, abych si rozmyslela svůj odpolední plán.

Přijde jednou doba, kdy budeme moci cestovat časem?

V dnešní době mobilních telefonů už pomalu začíná být vzácností mít doma ještě pevnou telefonní linku. My jsme tuto tradici zachovali, ale přesto jsem klasickému zazvonění skoro odvykla. Jednoho dne jsem se ale na druhém konci linky dočkala překvapení a šoku.

Znělo to jako hloupý vtip

Mladý mužský hlas se mě zeptal, jestli mluví s paní Fišerovou. Odpověděla jsem, že ano. Myslela jsem si, že půjde o nějakého telefonního prodejce zvýhodněných sazeb elektřiny nebo něco takového. Mladík ale začal mluvit o něčem úplně jiném. Ptal se, jestli se odpoledne chystáme s manželem jít na koupaliště. Skutečně jsme to měli v plánu, ale rozhodli jsme se na poslední chvíli; vůbec jsem netušila, jak tohle mohl ten člověk vědět. Připustila jsem, že tam opravdu pojedeme. Mladý muž začal prosit, ať to neděláme, že nám hrozí nebezpečí. Nevěděla jsem, co si o tom myslet. Je to snad nějaký hloupý vtip? Když potom navíc dodal, že volá z budoucnosti, chtěla jsem hned zavěsit a také jsem mu to řekla. Prosil ještě úpěnlivěji, ať jeho slova beru vážně. Hovor ukončil s tím, že se představil jako Marek.

Pochopila jsem to později

K tomu hovoru došlo dopoledne. Nešlo mi to z hlavy. V hloubi duše jsem si říkala, co když to nebyl vtip, ale skutečnost. Nakonec jsem se vymluvila na to, že mi není dobře a na koupaliště jsme nejeli. Ze zpráv jsme se pak dozvěděli, že na příjezdové cestě ke koupališti nezvládl nějaký řidič svůj vůz a vjel do chodců. Jedna paní na místě zemřela, další tři lidé byli těžce zranění. V tu chvíli už jsem uvěřila, že to volání opravdu přišlo z nějakého místa mimo tento svět. Tahle neuvěřitelná příhoda měla ještě pokračování. Za měsíc nám dcera oznámila, že čeká s přítelem dítě a chce se vdávat. Neumíte si představit, jak mi bylo, když řekla, že pokud to bude chlapeček, bude se jmenovat Marek!

Anna B. (43), Opava

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden