Můj čas na kafíčko

Předpověď smrti v horoskopu kamarádce bohužel vyšla!

Začala se o horoskopy zajímat tak moc, že to hraničilo s psychickou nemocí!

Záleží hlavně na tom, čemu člověk věří nebo jsme opravdu v moci hvězd?  

Někdo věří v síly mimo tento svět, někdo ne. Všechno by se ale mělo brát se zdravou mírou, jak dokazuje smutný konec mojí kamarádky Jarmily.

Sledovala se čím dál víc

Znaly jsme se už od základní školy. Co si pamatuji, tak Jarmila byla vždy spíš realistka, která stála pevnýma nohama na zemi. Až hluboko v dospělosti, kdy už měla za sebou bolestný rozvod, se začala zajímat i o věci mezi nebem a zemí. V tom jsem jí mohla podat pomocnou ruku, protože jsem se dlouhou dobu zabývala astrologií. Jarmilu to opravdu chytlo a zanedlouho byla pro horoskopy zapálená mnohem víc než já. Tím, jak byla po rozvodu sama, začala se věnovat astrologii opravdu důkladně. Po čase mě to začalo znepokojovat. Jarmila se totiž naučila dělat si velmi podrobné rozbory hlavně svého horoskopu a podle takzvaných tranzitů si nyní přesně plánovala svůj život. Nešlo o žádné dlouhodobé cíle, kterých by chtěla dosáhnout, sledovala se čím dále pečlivěji, skoro hodinu po hodině. Stal se z ní zkrátka astrologický fanatik.

Vypočítala si, kdy zemře!

Ta vášeň se u Jarmily změnila v naprostou posedlost. Netrvalo dlouho a neudělala skoro krok, aniž by se přesvědčila, co jí pro danou chvíli a situaci říkají hvězdy. Jednoho dne za mnou přišla naprosto vyděšená. Řekla mi, že si vypočítala, kdy zemře – a že to bude brzy. Snažila jsem se jí to vymluvit. Horoskop, to jsou přece pouhé dispozice, žádná nutnost. Nenechala si to vymluvit. Čím víc se onen den, který si vypočítala, blížil, tím byla Jarmila odevzdanější. Rezignovala úplně na všechno. Její předpověď se bohužel vyplnila. V onen osudový den jí srazilo na přechodu auto. Řidič pak vypověděl, že vůbec nedávala pozor, jako by ani nevnímala svět. A já nevím, jestli za to opravdu mohlo postavení hvězd nebo skutečnost, že Jarmila svému vypočítanému datu úmrtí tak moc věřila.

Zdena A. (46), Brno

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden