Moje chvilka pohody

"Předpověděla" jsem si práci snů

Hledat práci v padesáti není jednoduché. Obzvlášť, když máte manžela, kterého podezíráte, že o vaší vysněné nabídce žertuje.

O práci jsem přišla v padesáti. Až tak mi to líto nebylo, protože podmínky ve firmě se v posledních letech změnily k horšímu. Na druhou stranu jsem se bála, že nové místo především kvůli věku, jen tak nenajdu. První týden jsem si doma celkem užila, rozeslala jsem životopisy a starala se o náš skromný byteček.

Máme pro vás peníze, auto i mobil

Večer jsme si s manželem Radkem sedli k vínku a já mu odvyprávěla, jak bych si představovala ideální nabídku. „Milá paní, bohužel místo, o které se ucházíte není volné, ale měli bychom tu pro vás post ředitelky, na který byste se nám bezvadně hodila,“ smála jsem se a pokračovala: „Peníze pro vás máme skvělé, dostanete firemní auto i telefon.“ Manžel mě se smíchem chválil, jak jsem si to v představách krásně nalinkovala. Druhý den ráno jsem vstala, uvařila si kávu, a vtom zvoní telefon. Na jeho druhém konci se mi představila paní z personální agentury a začala říkat téměř totéž, co jsem minulý večer recitovala manželovi.

Nabídku jsem s díky odmítla

Už v polovině jsem se začala smát a paní jsem nenechala ani domluvit, vzkázala jsem pozdravení manželovi a šla znovu rozesílat životopisy. Když mi Radek odpoledne volal, jak se mám, hned jsem mu malinko vyčinila: „Jak sis mohl myslet, že ti na tohle skočím?“ „Kačenko, prosím, opravdu nevím o čem mluvíš!“ Situaci jsme rozebírali snad deset minut a vyplynulo z toho jasně, že jsem možná kvůli svému omylu přišla o nabídku snů. Hned jsem tedy zavolala zpět do personální agentury a všechno jim vysvětlila. O pár dní později jsem absolvovala konkurz a světe div se, dělám svou práci snů. A manžel? Ten po mně často chce, abych předpovídala i jeho budoucnost. Co kdyby to náhodou zase vyšlo!

Kateřina F. (52), Mariánské Lázně

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden