Můj kousek štěstí

Prevence očních vrásek

6 tipů prevence vrásek kolem očí

Trápí vás jemné linky a rýhy v okolí očí? Poradíme vám, jak se jim přecházet a jak je minimalizovat. 1. Stálá hydratace Stále omílané, ale velice důležité pravidlo – dopřejte své pleti pořádnou hydrataci Používejte krémy s obsahem kyseliny hyaluronové, která dokáže v pleti efektivně vázat vodu.

Jednou týdně použijte hydratační masku pod oči, která regeneruje, zklidňuje, odstraňuje otoky a zabraňuje vzniku vrásek. Každé ráno a večer také na oční okolí naneste jemnými krouživými pohyby kapku séra s kyselinou hyaluronovou, poslouží vám i přípravky s obsahem peptidů a vitaminů C a K.

A nezapomínejte ani na pitný režim. 2. Kvalitní kosmetika Na péči o citlivé oční okolí používejte kvalitní kosmetické přípravky určené speciálně pro tuto oblast. Pozornost věnujte i výběru make-upu. Ideálně zvolte hydratační a „protivráskový“.

Kolem očí ho nanášejte jen v tenké vrstvě, protože přílišné množství make-upu vizuálně prohlubuje vrásky. Korektor vybírejte raději tekutý a vyhýbejte se nanášení pudru kolem očí. 3. Sluneční ochrana Nejen v létě myslete na ochranu před škodlivým UV zářením, především očí a očního okolí.

Chraňte je každý den krémem s ochranným faktorem – buď přímo očním krémem s UV filtrem, nebo alespoň denním pleťovým krémem s UV ochranou. A to i když je zataženo, nezapomeňte, že škodlivé záření proniká i skrze mraky.

Ve vaší kabelce či batůžku by nikdy neměly chybět ani sluneční brýle, mžourání před sluncem pokožku kolem očí zbytečně napíná a způsobuje tvorbu vrásek. 4. Jemné zacházení Při odličování nedrhněte oční okolí silou a používejte na ně přípravky určené k odličování očí a jemné odličovací tamponky.

Stejně jemně postupujte i při nanášení krému. Pomocí špiček prstů ho jemně vklepávejte, pleť nijak nevytahujte. A pokud máte ve zvyku si třeba po ránu pořádně promnout oči, raději si rychle odvykněte, i to přispívá k tvorbě vrásek kolem očí.

5. Sladký spánek Také kvalita spánku má na pleť celkově značný vliv, a zejména na vznik vrásek a otoků kolem očí. Pokožka totiž nejlépe regeneruje právě v noci, a pokud spíte jen pár hodin, nebude mít dost času k regeneraci a bude se mnohem hůře vyrovnávat se všemi negativními vlivy zvnějšku i samotným procesem stárnutí.

6. Správná poloha Prevence vrásek nemusí znamenat jen luxusní kosmetiku a drahé kosmetické zákroky. Začít můžete už například polohou při spaní – zkuste se naučit usínat na zádech. Spíte-li na břiše nebo na boku, obličej nepřirozeně vtlačujete do polštáře, čímž podporujete tvorbu vrásek.

A pokud už si nedokážete zvyknout na jinou polohu, zvolte alespoň takový materiál povlečení, po němž pokožka příjemně „klouže“, například satén nebo hedvábí. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden