Můj čas na kafíčko

Převrácený denní režim měl Petr Hapka už od školního věku!

Můj čas na kafíčko

Své druhé manželce nebyl věrný, ale žárlil na ni kvůli její nahotě ve filmu.

Skladatel Petr Hapka (†70) byl opravdovým bohémem až do své smrti. Užíval si život plnými doušky, nic si neodpíral a ve zralém věku měl milenku o dvě generace mladší.

To, že jeho hlavní inspirací byly vždy ženy, Petr Hapka (†70) nikdy neskrýval. Kolik jich prošlo jeho rukama, to se nedá spočítat. On sám si ale prý vedl přesnou evidenci. Kromě spousty nádherných písniček a filmových melodií po sobě zanechal také sedm dětí.

Od osmi do pěti by to nedal

Umělecké sklony zdědil Petr po rodičích – otec byl malířem, matka operetní zpěvačkou. Ke klavíru jako svému nejmilovanějšímu hudebnímu nástroji měl blízký vztah už coby školák. Ještě než dosáhl dospělosti, vydělával si hraním po barech.

Bylo to sice zakázané, ale Petr to vyřešil trikem: nalepil si knírek a tím všechny oklamal. Od raného věku byl zvyklý na to, že jeho den začíná až večer. V šesti letech býval po nocích vzhůru. Proto ani nikdy

Zbývá vám 78% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden