Můj čas na kafíčko

Při focení nahých žen v Africe riskoval Peter Nagy vězení!

Můj čas na kafíčko

K prvnímu hitu ho údajně inspirovala postava jeho profesora matematiky!

V osmdesátých letech odstartovala kariéra Petera Nagyho (61) raketovou rychlostí. Získal i Zlatého slavíka. K hudbě si časem přibral jako koníčka i fotografování aktů. Občas ho to přivedlo do nebezpečných situací.

Mnozí legendární zpěváci pocházeli z muzikantských rodin. Držitel Zlatého slavíka a idol dívčích srdcí 80. let Peter Nagy (61) to měl jinak. Byl vyloženě samorost.

Kytaru si nejprve neuměl ani naladit, musela mu s tím pomáhat maminka, která kdysi chodila do hodin klavíru. A otec se na jeho muzikantské sklony díval skepticky. „Říkal, že to nemá smysl, ať si najdu něco pořádného,“ vzpomínal Peter. „Snil o tom, že budu letcem a sportovcem jako on.“

Na gymnáziu byl rebelem

Peter ale vždy naplňoval slova jedné své známé písničky: Chráň svoje bláznovstvá. Věřil tomu, že když má člověk třeba i naivní představu, tak si jí může splnit, pokud si za ní jde a nevzdá to. Ostatně má k tomu i povahu znamení, ve kterém se narodil: je tvrdohlavým Beranem.

A také pochází z východního Slovenska, kde jsou lidé pověstní svojí nezdolností. Na svět přišel v Prešově, kde prožil krásné dětství v bytovce nedaleko železničního depa. Později tam také vystudoval gymnázium a po něm filozofickou fakultu. Prešov mu

Zbývá vám 84% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden