Můj čas na kafíčko

Při návratu z hor jsme zažili děsivou věc!

Byla jsem bez sebe strachem, že před autem uvidím dvě mrtvá těla!

Kdybych to neprožila na vlastní kůži, nevěřila bych tomu!

Předloni v zimě jsme se s Radkem, mým manželem vraceli autem z lyžování ve francouzských Alpách. Chtěli jsme jet nepřetržitě, i dlouho do noci. Večer jsme projížděli jednu malou německou vesnici. V tom Radek prudce zabrzdil. Přímo před auto nám totiž vkročila žena s malým dítětem!

Byli jsme v šoku!

Já jsem ty dvě postavy na poslední chvíli spatřila také. Vykřikla jsem. Kdybych nebyla připoutaná, určitě bych se zranila. Naštěstí bezprostředně za námi nikdo nejel, jinak by došlo k havárii. Okamžitě jsme s manželem vystoupili a šli jsme se podívat před auto. Třásla jsem se strachem, že tam spatřím ležet dvě těla. Nebyl tam ale nikdo – ani kolem dokola vozu. Nechápali jsme to. Věděli jsme, že tu ženu s dítětem jsme viděli stoprocentně a jasně. Stáli jsme na silnici a nebyli jsme zatím schopni pohnout se z místa. Spatřila jsem, jak se k nám ze tmy po osvětlené silnici někdo blíží. Jednalo se o nějakého místního muže. Přišel až k nám a tvářil se, jako by věděl, co se nám před chvílí hrozného stalo.

Vysvětlení přišlo vzápětí

Na rozdíl ode mě uměl manžel dobře německy. Muž Radka oslovil a já viděla, jak můj životní partner strnul. Potom váhavě přikývl. Obrátil se ke mně a řekl, že se ho ten člověk zeptal, jestli jsme náhodou nesrazili mladší ženu s malou holčičkou. Rozhovor dále pokračoval v němčině. Na Radkově tváři se vystřídaly pochybnosti a nedůvěra. Nakonec tomu místnímu obyvateli poděkoval za informace. Pak mi přetlumočil, co mu muž řekl. Před lety se na tomto místě stala krutá nehoda, kdy nepozorná žena s dcerkou vkročily přímo před rychle jedoucí auto. Obě byly na místě mrtvé. Od té doby se prý přízraky obětí občas objeví v čas, kdy se tenkrát nehoda stala a vyděsí projíždějící řidiče. Kdyby mi to někdo vyprávěl, myslela bych, že si vymýšlí. Jenže toho večera jsme ty dvě postavy opravdu před naším autem viděli!

Tereza K. (43), Opava

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden